Sztárok

A híradós tollat ragadt

Süveges Gergő, a Magyar Televízió műsorvezetője és híradósa a népes famíliájából fakadó rutinnal látott a családi sagájához, és beszámolt egyre bővülő családjának mindennapjairól.

Már megszoktuk, hogy a család krónikásai az anyák, ők írják le szívesen babanaplójukban, hogyan változik meg minden, ha egy fővel vagy kettővel bővül a család. Bizony, a férj szemszögéből írott történetek jóval ritkábbak.

Süveges Gergőnek, a Magyar Televízió egyik híradósának a történetei az Apa-kép-írás című kötetben az első lurkó megszületésével kezdődtek s az óvodába menetellel zárultak. Eláruljuk, az évek során újabb kis jövevények érkeztek, Süvegesék most várják negyedik gyermeküket.

„Tudják Önök, hány babakocsi kell egy kétgyermekes háztartásba? Vagy mire való egy jó rücskös lábtörlő? S azt, hogy a kamaszkor már a születéskor elkezdődik? Igen, apává lenni nem nehéz. Apának lenni – az az igazi kihívás. A kötet írásaiban egy család, a mi családunk örömei tárulnak fel soktucatnyi képben – apa-képben. Én olykor kacagva írtam…” – olvasható a könyv ajánlójában. Ám a könyv címe csalóka, mert bár Süveges Gergő valóban figyel arra, hogy az apává válás lehető legtöbb szakaszát rögzítse és bemutassa, a főszereplő mégsem ő, hanem sokkal inkább a három tünemény, Borka, Marci és Annamari, akikről a végére úgy érezzük, mintha kicsit a mi családunk tagjaivá is váltak volna.

– Apává lenni nem nehéz, apának lenni, ez az igazi kihívás – ismertet meg egy másik nézőponttal Gergő. – Természetes, hogy a leírtak fontosak számomra, de egyben meglepő az is, hogy a visszajelzések alapján másoknak is örömet szereztem. (NLC, fotó: MTV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top