Szépüljünk

Kézkrémeket teszteltünk

Egy jó kézkrém csodákra képes, minden női táskában ott a helye. De vajon melyiknek? Tesztünk segít a választásban.

Lavender – levendulás kézkrém (Arran Aromatics)

Az apró skót szigeten odaadó szívvel nevelgetett levendulákból sajtolt olajjal készült kézkrém már tubusában is annyira édes, bájos és ízléses, mint a benne rejlő tartalom. Illata fiatalosan tiszta, szűzies, mámorítóan izgalmas. A kézre icipici mennyiségben felkenve is árasztja bódító illatát, amelyet többszöri kézmosás után sem veszít el. A bőrben gyorsan felszívódik, és pár perc után már érezteti hatását. Kézfejünk és ujjaink tapintása bársonyossá válik, a bőrünket finoman puhává és selymessé teszi. Napközben is hordható, hiszen nem kelt zsíros érzést, az illata pedig nem hivalkodó, sokkal inkább kedves – nekünk ez volt az első számú kedvencünk. A tubus kupakja könnyen kezelhető, praktikus.


Miel & Citron – méz és citrom kézkrém (
L’Occitane)

A citrom és a méz mixtúráját eddig leginkább gyógyhatású készítményekben érezhettük egy kiadós megfázás kúrálása során, szinte senki nem gondolná, hogy ez a két íz- és illathatás egy kézkrémben is csodálatos egységet alkothat. A kencefice illata bódítóan finom, természetes, ellenállhatatlan. Már maga ez a káprázatos aroma képes arra, hogy a puhaság, lágyság érzését keltse. Mindemellett a krém gyorsan felszívódik, nem hagy semmilyen zsíros foltot. A felkenés után 3-5 perccel már érezhetően lágyabb, puhább lesz a bőrünk. Az illat pedig nagyon-nagyon sokáig megmarad – több kézmosás után is érezhető még. Az elegáns fémtubus ugyan jóval kisebb, mint egy hagyományos kézkrém, de a töménysége miatt elég belőle egy icipici adag is. Folyamatos használatával a bőr lágy, puha tapintásúvá válik, fiatalosan feszes lesz.


Planet Spa japán szaké és rizs relaxációs kéz- és lábkrém (
Avon)

A vaníliástejberizs-illatú, rózsaszín mikroszemcsékkel tarkított krém azonnal leveszi az embert a lábáról. Igaz, azoknak, akik a gyümölcsös vagy a tiszta illatokhoz vonzódnak, talán elsőre túl sűrű élményben lesz részük. A picit lassan felszívódó krém sokáig érezteti hatását. Puhává, lággyá varázsolja a bőrt, és ez hosszú ideig így is marad. Nappal is hordható, de intenzív, különleges illata biztosan fel fogja kelteni környezetünk figyelmét. Otthon mind a kezünkön és a lábunkon lazító, relaxáló hatása van.


Olívás kézkrém (L’Erbario Toscano)

Már a tubuson kecsesen tekergőző indák és az olajfaág is tipikus mediterrán hangulatot teremtenek, ha pedig beleszippantunk a méltán híres olasz kézkrém tubusába, egyből a toszkán olajfamezőkön érezhetjük magunkat. A zöldes színű, selymes, enyhén folyós krém illata fűszeres, picit harsány, de abszolút viselhető, kellemes, tiszta illat. Ha felvisszük a kézre, elsőre talán kicsit túl soknak tűnik, azonban igen hamar felszívódik. A legszárazabb bőrt is pillanatok alatt hidratálja, finommá, puhává varázsolja. Bár nem kelt zsíros érzést, inkább való otthoni vagy esti használatra, mintsem irodai munka alatt számítógép pötyögtetéséhez, illetve egyedi megoldású papírdoboz csomagolása miatt ajándéknak is jó választás.

Nivea Hand bőrfiatalító kézkrém, Q10 Plus

Állaga kicsit folyékonyabb, ezért gyorsan felvihető, könnyen elkenhető. Illata nem hivalkodó, igen kellemes, de ezúttal nem a tipikus Nivea tiszta illatot érzem. Gyorsan felszívódik, bár a bőrön enyhén csúszós, zsíros érzést kelt, ettől függetlenül kellemes tapintású lesz a kezem tőle. Javasolt este felvinni a kézre, amikor is van idő a teljes felszívódásra. UVA- és UVB-szűrőt tartalmaz, így a bőr öregedését gátolja. Lepattintható kupakja miatt könnyen kezelhető, praktikus.


Neutrogena gyorsan felszívódó kézkrém Norvég Formulával

Gyors felszívódást, azonnali hidratálást és a misztikus Norvég Formulát ígéri a Neutrogena. Az első két pont teljesen rendben is van: a könnyen kenhető, nem folyós kézkrém gyorsan felszívódik, és azonnal megszünteti a kiszáradt érzést. Ami a Norvég Formulát illeti, nagy kérdőjelekkel állunk a pontos jelentés előtt, azonban be kell látnunk, hogy amíg a dolog működik, addig nincs miért kekeckedni. Az illata neutrális, azaz semleges, talán kicsit túlságosan is „egészségügyileg korrekt”. Viszont felszívódás után semmilyen zsíros hatása nincs, ezért napközben is bátran használható, akár S. O. S. helyzetekben is.

Arnica Essentiel hidratáló kézkrém (Yves Rocher)

Jó állagú, nem is túl híg, nem is túl zsíros krém, hosszabb idő alatt szívódik fel, enyhén ragacsos utóérzést hagyva a bőrön, viszont nagyon kellemes, gyógynövényes illata van, feltételezhetően az árnika lehet a „tettes”. Praktikus kupakja és mérete miatt mindennap veled lehet a táskádban. Jól hidratál, kellemes tapintású bőrt eredményez.

Garnier regeneráló kézápoló krém

A halovány rózsaszín krémet erősen igénybe vett, extra száraz kézbőrre ajánlják, így érthető, hogy nagyon zsíros, ragadós állagú, ami lényegesen hosszabb felszívódási időt eredményez. Legcélszerűbb este, lefekvés előtt jó alaposan a kézfejünkre masszírozni, de például mosogatás után is hatásos. Letekerhető kupakja van, ami szintén a ritkább használatra ösztönöz. Intenzíven hidratál.

Kamill kéz- és körömápoló balzsam

Nem túl elegáns, kicsit bumfordi tubus, inkább otthoni használatra tervezhették, a táskádba talán túl méretes. Jó állagú, könnyedén elkenhető kézkrém, de az illata minden, csak nem finom. Ezt kakukktojás jellegének tudom be, ugyanis nemcsak kéz-, de körömápoló is, így azt feltételezem, hogy a körömápoló hatása miatt van szükség valami olyan összetevőre, amelytől nem a megszokott diszkrét kamillás illatot hagyja a bőrön. Felszívódás után finom, selymes, lágy érzetet okoz.


Dove tápláló, hidratáló szépségápoló kézkrém

A krém illata finom, tiszta és kellően diszkrét ahhoz, hogy egész nap a kezünkön hordjuk. Az állaga talán kicsit folyós, és nem szívódik fel gyorsan, azonban több kézmosás után is megmarad az illata és az általa keltett bársonyos érzés. Tubusa elegáns, kézre álló, felpattintós kupakos.

Atrix hidratáló kézvédő krém

A diszkrét, talán kicsit kevésbé fiatalos (mondhatni mamis) illatú kézkrém jól kezelhető, kemény csíkocskában távozik a tubusból. Sajnos nagyon lassan és nehezen szívódik fel, sokáig olyan érzésünk lehet, hogy nem nyúlhatunk semmihez anélkül, hogy össze ne kennénk. A hidratálás viszont igaz, a krém hosszú ideig biztosítja a finom, lágy tapintást és távol tartja a kiszáradt bőr kellemetlen érzését. Inkább éjszakára ajánlott, a lassú, hosszas felszívódás miatt.

Üzletlista:

Lavender kézkrém (Arran Aromatics) és olívás kézkrém (L’Erbario Toscano) – Szépségek Kicsiny Boltja, Bp. V. ker., Nádor u. 14.

Méz és citrom kézkrém (L’Occitane) – Mammut 2., fsz.

Arnica kézkrém (Yves Rocher) – Mammut 1., fsz.

Avon – tanácsadótól

Nivea, Dove, Atrix, Kamill, Garnier, Neutrogena – Tesco

Szépség.lap.hu
Szépségápolás.lap.hu
Manikűr-pedikűr.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top