Aktuális

Mutasd az íróasztalod, megmondom, milyen munkaerő vagy!

Mindig betartja a határidőket, de nehezen birkózik meg több feladattal egyidejűleg? A válasz az íróasztalon hever, amely előbb árulkodik munkastílusunkról, mint gesztusaink vagy írásunk.

Az íróasztalon található rend alapvetően a belső rend kivetülése, tárgyi megjelenése. Ha rend van belül, akkor ez az íróasztalon is megfigyelhető – véli Süle Judit pszichológus. A rend fogalma nem feltétlenül jelenti ugyanazt, inkább egyfajta struktúra, ami egyénenként változik. Ha nincs rend, akkor káosz van, és ez valószínűleg adott esetben az belső, lelki életre is igaz – tette hozzá a szakember.

Ennek az asztalnak
Ennek az asztalnak rendes gazdája van

A zsonglőrtől a stílusos topmenedzserig

A Logitech egy korábbi felmérésében az európai íróasztalokat vizsgálta az egyik legnevesebb európai pszichológussal, Cary Cooperrel közösen készített tanulmányában. Öt alapvető íróasztaltípust különböztettek meg, amelyek segítségével a munkaadók, kollégák és partnerek azonnali következtetéseket vonhatnak le azok tulajdonosáról.

A „munka és magánélet között egyensúlyozó zsonglőrtípusnak” rendezett az íróasztala, rajta a barátokról, családról készült fotókkal. Minden nap rendet rak az asztalán, annak jeléül, hogy befejeződött a munkanap, és innentől a családé a főszerep. 9-től 5-ig dolgozik, nem különösebben motiválja az előrejutás lehetősége, nem túlzottan ambiciózus, viszont lojális a munkaadójához.

A „tiszta, rendezett típus” már szinte túlzottan igényes és kényes a rendre, íróasztalán még a tollak és a ceruzák is vigyázzban állnak. Az ilyen típusú munkavállaló rendszerezett, hatékony, mindig betartja a határidőket, de pont emiatt rugalmatlanabb is és nehezebben boldogul több egyidejű feladattal.

Az „irodai mókamestertípus” vicces figura, jó érzés a környezetében lenni, ezt a felfogását az íróasztalán tréfás apróságokkal, színes irodaszerekkel fejezi ki. Multimédiás „csodagyerek”, tele CD-kkel, magazinokkal, videókkal. Rendszerető és jól szervezett kolléga, aki feldobja a társaságot, de gyakran nem veszik komolyan.

A legfrissebb állásokért kattints ide!
A legújabb állásokért
kattints ide!

A „stílusos topmenedzsertípus” kifejezetten elegáns, stílusos egyéniség, irodájában a legmodernebb technológia és luxusbútorok találhatók. Kapcsolataiban őszinte és magabiztos, munkája során jó hallgatóságnak bizonyul, de nehezen osztja meg érzelmeit másokkal.

A „káosz és villámcsapás-típus” állandó, totális káoszban dolgozik, a papírok szanaszét hevernek az asztalon és a földön. Nyitott személyiség, ennek ellenére a munkakapcsolatai kaotikusak. Jellemző, hogy rendszeresen túl sokat vállal, folyamatosan nyomás alatt dolgozik, viszont jól kezeli az egyidejű feladatokat.

További típusokért kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top