Aktuális

Mozgással és vízzel a délutáni munkaundor ellen

Semmi kedvünk dolgozni, és legszívesebben eltűnnénk az íróasztal alatt egy nagy zacskó chips társaságában. Te is sokszor érzed magad hasonlóan a délután közepén? Három egyszerű tipp, hogy segíts a helyzeten!

Gyilkos a délután 3 óra a munkahelyenSokan délután 5-6 óráig húzzuk az igát az irodában, és egy átlagos munkanap délutánja igencsak hosszúra nyúlhat. Mi vagyunk az elsők ebédnél, már 11-kor sorban állunk a kantinban, és amikor úgy érezzük, jó régen megemésztettük a rakott kelt, ránézünk az órára, és kétségbeesünk: még csak 3 óra?

Van néhány tippünk, hogyan vészeld át a kínzó, délutáni minidepit, anélkül, hogy egy egész tábla csokit és fél liter kávét magadba döntenél.  

Mozdulj meg! Ha van módod, szerezz be egy úgynevezett gimnasztikai labdát szék helyett, mert ez nemcsak kényelmes, de észrevétlenül is izommunkára kényszerít. Ha ez nem megy, mozgasd át magad máshogy, akár csak szaladj le a portára meg vissza, már ha legalább kétszintnyi különbség van. A lényeg, hogy a fizikai aktivitás felébressze a testedet és az elmédet.

Semmi cukor! Kerüld a cukros és zsíros ételeket! Azoktól ugyanis még fáradtabbnak érzed majd magad. Csoki vagy keksz helyett rágcsálj friss gyümölcsöt, zöldséget, alacsony zsírtartalmú sajtot.

Kerüld a kiszáradást! Ez lényegében azt jelenti, hogy távol tartod magad a kávétól, főleg ha ez már a harmadik lenne ebéd óta. A koffeintartalmú italok elég hamar feltöltenek ugyan energiával, de a hatásuk ugyanolyan gyorsan el is illan. Mindamellett a koffein elvonja a vizet a szervezetedből. Igyál inkább sok vizet vagy gyümölcsteát!

Neked van valamilyen tuti módszered arra, hogyan éld túl a 3 órai mélypontot?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top