Közösség ereje

rukkola.hu, nem zöldség

A legfontosabb kulcsszavak: olvasás, közösség, ingyen könyv, különleges olvasnivalók.

1. Honnan jött az ötlet? Saját igény merült fel, vagy kerestétek, mi lehetne az a lehetőség, amit érdemes lenne megcsinálni?

Az ötlet saját igényből merült fel, szűk netes ismerősi körben indult útjára egy könyv, amit mindenki szeretett volna elolvasni. A könyv tulajdonosa úgy adta kölcsön a könyvet, hogy nem kéri vissza, de az a kikötése, hogy a könyv vándoroljon el a következő olvasóhoz is, akit érdekel. Itt vetődött fel először, hogy ebből lehetne szélesebb körben is könyvcserélést szervezni a neten. Így álltunk össze hárman, akik elkötelezettek voltunk az olvasás és a közösségi szellem iránt, hogy megalkossuk a Rukkolát.

rukkola.hu, nem zöldség

2. A névválasztás mi alapján történt? Fontos szerintetek, hogy már a név utaljon arra egyértelműen, mi is a profilotok?

A névválasztásnál az volt először a szempontunk, hogy ne legyen olyan szokásos és unalmas, hanem mindenképp figyelemfelkeltő legyen, akkor is, ha nem utal egyértelműen az oldal funkciójára. A rukkola név a rukkolni, előrukkolni névből született, mivel az oldalon az emberek rukkolják, azaz felajánlják a már megunt könyveiket a közösség egésze számára. Így alakult, hogy ugyan utal az oldal profiljára, mégis csak azok értik, akik beavatottak, és tudják, mit jelent a rukkolás. Ezért fordult elő számtalanszor, hogy azt hitték rólunk, hogy valami gasztrooldal vagyunk. Egyébként meg azért is lett rukkola, mert az ananász rosszul hangzott.

3. Mi az a legfontosabb néhány mondat, amit elmondanál a vállalkozásodról, hogy kedvet kapjak a kipróbálásra?

A legfontosabb kulcsszavak: olvasás, közösség, ingyen könyv, különleges olvasnivalók. Ezek mind egyben ott vannak nálunk, csak pár kattintás, és máris mindenki részese lehet az élménynek. A rukkola olyan, mintha egy külön kis világ lenne, nem csupán könyvek cserélnek gazdát, hanem barátságok születnek, külön nyelvezetet ismersz meg, egy nagy virtuális olvasótábor, ahol egy izgalmas közösségi játék részese lehetsz.

rukkola.hu, nem zöldség

4. Mit tartasz az eddigi legnagyobb sikerednek?

Azt, hogy rátapintottunk valamire, amire igényük volt az embereknek, csak amíg nem jött létre a rukkola, ők sem tudtak róla. Most már viszont el sem tudják nélküle képzelni az életet.

5. Mit jelent számotokra a Telekommal való együttműködés?

Lehetőséget arra, hogy még több ilyen közösségi megosztáson alapuló szolgáltatás induljon, még inkább afelé terelve az embereket, hogy ne a birtoklásban találják meg a boldogságot, hanem abban, hogy egy mozdulattal egymás életét tehetik könnyebbé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top