Izzadásgátlás

Botox az izzadás ellen?

Bár legtöbben az ezredforduló plasztikai csodaszerét, a botoxot a ránctalanítással párosítják, ez az anyag a szépségipar számos más területén is használatos. Többek között a kényelmetlen, izzadásos tünetek is kezelhetők vele.

A vörös szőnyegen, villanó vakuk kereszttüzében állva a legkisebb hiba vagy hiányosság is azonnal szemet szúr, és másnap már címlapon értesül a világ arról, hogy az ünnepelt híresség izzadságfoltos ruhában jelent meg az eseményen. Valamennyiünknek megvan a maga vörös szőnyege, amin nap mint nap végig kell sétálnunk a nyilvánosság előtt, igaz, hogy erről jóval szűkebb körökben pletykálnak csak. Nekünk mégis ez a szűk kör számít, és nem szeretnénk, ha a munkában, az utcán, vagy bárhol máshol slampos, rossz külsővel látnának minket az ismerősök, és emiatt összesúgnának a hátunk mögött.

Egy forró nyári napon vagy megterhelő munka közben normális, ha verejtékezik az ember, és ez a ruházatán nyomot hagy. A verejték épp erre való, ahogy a ruha is, többek között. Van, akit ez nagyon zavar, olyannyira, hogy bármilyen eszközzel szeretné megakadályozni izzadságmirigyei indiszkrét működését. Van olyan ember is, aki valamilyen betegség folytán szenved túlzott, csillapíthatatlan és a mindennapi életvitelt károsan befolyásoló izzadástól. Jellemzően e két típus az, aki elkeseredésében plasztikai sebészhez fordul végső megoldásért. És az orvosok tudnak is megoldást a problémára, nem is egyet.

Botox az izzadás ellen?

 

A legdivatosabb mostanában a botoxinjekció. Szemben a komolyabb beavatkozást igénylő verejtékmirigy-kimetszéssel – ami egyébként nem is éri el a kívánt hatást – vagy a verejtékezés irányításáért felelős idegek átvágásával, a botoxot gyorsan és kis kellemetlenséggel juttathatják el az izzadékony testrészekre, jellemzően hónaljba, tenyérbe és talpba. Az alig félórás kezelés alatt az orvos a botulinumtoxin hígított oldatát fecskendezi az érintett területre, amelynek hatóanyaga blokkolja a verejtékmirigyek működését és csökkenti az izzadást. A tapasztalatok szerint ezzel négy héten belül 80-90 százalékkal is csökkenhet az izzadás mértéke a páciens legnagyobb örömére. Ráadásul a hatás egész sokáig, akár 7-8 hónapig is tarthat, és csak ezt követően kell orvos elé járulni a következő botoxadagért.

Botox az izzadás ellen?

 

Gyors, praktikus, hatékony és költséges. Egy kezelés hónaljanként 70 ezer forintba is kerülhet, de az árak igen eltérőek lehetnek klinikánként. Aki ezt sokallja, annak még mindig megoldást jelenthetnek a manapság már igen jó hatásfokkal „dolgozó” izzadásgátló kozmetikumok. Gyorsak, praktikusak, hatékonyak, és ki sem kell mozdulni egy-egy „kezelés” alkalmával a fürdőszobánkból.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top