Család

Pénztárcakímélő ötletek iskolakezdéshez

Az iskolakezdés nagy fejtörő a szülőknek. A gyerekek rajonganak a szép dolgokért, amelyek általában drágák, és senki se meri megkockáztatni, hogy letörje a kölyök iskola iránti lelkesedését, ezért inkább összeszorított foggal fizet. Pedig létezik olcsóbb megoldás is…

A tankönyvek mellett a gyerekeknek rengeteg füzetre van szükségük. Az iskolák csak azt kötik ki, hogy a füzetek belső lapjai milyen csíkozásúak legyenek, a többi a szülő és a gyerek dolga. Füzetből bőséges a választék, azonban nem érdemes elfelejteni a régi trükköt, amely már időtlen idők óta működik. Nem a legszebb borítójú füzetet kell megvenni a gyereknek, sokkal olcsóbb megoldás egy egyszerű füzet, amelyre ugyanolyan borító kerül, mint a könyvekre. Erős, de bájos papírt és a környezettudatosság jegyében újrahasznosított papírból készült csomagolópapírt is választhatunk.

A könyvek, füzetek és írószerek után a következő fontos kérdés az iskolatáska. Bár évek óta érezhető a törekvés, hogy a gyerekek minél könnyebb táskát hordjanak, a sok cipekedés miatt mindenképpen olyan táskát kell választani, amelyet a háton, két vállon tud hordani a gyerek. Az olcsóbb táskák nem feltétlenül jelentenek rosszabb választást, hiszen néha az egyszerű, jól átlátható tervezési szempont éppen a táskák előnyére válhat, akárcsak a sok mintát nélkülöző strapabíró anyag. Az egyszerű táskákat jelvényekkel egyedivé lehet tenni!

Pénztárcakímélő ötletek iskolakezdéshez

 

Az iskolatáska méreténél nemcsak a könyvek mennyiségét érdemes szem előtt tartani. A gyerek habitusától függ, de sokszor az a legjobb megoldás, ha a tízórais doboz, valamint a tornazsák szintén belefér a táskába, mert 2-3 kis táska közül könnyű elhagyni egyet, ráadásul „ezernyi” táskával nehezebb közlekedni, mint eggyel.

Az iskolatáska zsebei ugyancsak a rendszerezést segítik. Ha a gyerek megtanulja, hogy egyik zsebben a papír zsebkendő van, a másikban a vonalzó és a körző, a harmadikban pedig a bérlete, akkor ez erősíti a magabiztosságát. Az iskolai korlátok között célszerű kitalálni valamilyen rendszert az iskolában tárolt dolgokra is, valamint amiből lehet, érdemes kettőt beszerezni. Olcsóbb festékből lehet egyet venni az iskolába és egyet otthonra, így nem kell hozni-vinni, viszont az sohase baj, ha tévénézés helyett inkább fest a gyerkőc, és utat enged a kreatív energiáinak. De ugyanez igaz a gyurmára, gyerekollóra és az atlaszokra is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top