Család

Vitorlavászon és levendula – a legtrendibb esküvői meghívók

Van, aki csokikulcsot mellékel az esküvői meghívóhoz, de nem muszáj költekezni, hogy trendik lehessünk. Elég, ha az egyéniségünkhöz szabjuk a meghívónkat.

Nem pénz kell az új esküvői divathozLeáldozóban vannak a katalógusból választott rózsás esküvői meghívók, sokan már csak mailben értesítik ki a vendégeket. Aki viszont követi az új trendeket és marad a nyomtatott meghívónál, az a személyre szabott dizájnra utazik.

Befogták a kiselejtezett vitorlát 

Így volt ezzel Csilla is, akinek a férje Európa-bajnok vitorlázó, ő pedig versenyszerűen szörfözik. „A meghívókat szénszálas vitorlavászonból vágtuk ki, ez egy spéci anyag, viszonylag átlátszó, de vékony szálak futnak benne – mesélte. – Mivel nem lehet rá nyomtatni, egy átlátszó fóliára került rá a szöveg, és azt ragasztottuk fel a vászonra. Az idézet a szélről és a vitorlázásról szólt, és az esküvőt egy vitorlástelepen tartottuk” – mesélte a Nők Lapja Cafénak. A különleges megoldás ráadásul anyagilag sem terhelte meg őket, mivel a párja hajójáról kiselejtezett vitorlát használták, így a négyszáz meghívó 25 ezer forintból kijött.

A különleges meghívókat favorizáló trend az elmúlt egy évben egyre inkább látszik, tudtuk meg Szigeti Zsófi enteriőrstylisttól. Őt is általában olyan menyasszonyok találják meg, akik nem átlagos esküvőt képzelnek el maguknak, hanem angolszász típusút. Ez azt jelenti, hogy a „menyasszonyi szoknya szegélye passzol a meghívóhoz”, azaz minden apró részletet egyetlen gondolatra, vagy éppen színre fűznek fel, így a meghívótól a dekoráción át a vendégajándékokig minden egységes képet mutat.

Vidéki kúriához csokikulcs

„A trend a személyesség felé tolódik el, már nem előre nyomtatott mintákból választanak meghívót a párok egy szép József Attila-idézettel, hanem a személyiségükre formáltan találnak ki valamit – mondta. – Ha például beleszeretnek egy esküvői helyszínbe, akkor arra fűzik fel az egészet. Egy menyasszony például a pusztazámori Öreg tölgy fogadót szemelte ki, ez egy rusztikus, romantikus helyszín, és tökéletesen illett hozzá a meghívó mellé csomagolt, rozsdás hatású csokikulcs, ami a menyasszony ötlete volt.”

Édes meghívó fotós: Kövesdi Réka
Édes meghívó Fotós: Kövesdi Réka

Egy másik párnál a vőlegény tervezte a meghívót: hennatetoválást készíttettek a kezükre, és ahogy összetették őket, egymásba ért a minta, majd az erről készült fotót használták fel a meghívóhoz. Ebből kiindulva tervezte meg nekik a lila színre épített esküvőt a stylist.

Nyugaton, ahol sokkal fejlettebb az esküvőiparág, már szinte nincs is esküvő dekoratőr, stylist és rendezvényszervező nélkül, ami ott nem számít luxusnak. „Ez nem azt jelenti, hogy így még drágább az esküvő, hiszen egy stylist a rendelkezésre álló keretből kreatívabban tudja megoldani a dekorációt úgy, hogy az látványosabb legyen. Jobban jár az ifjú pár, ha egy stylistot hív segítségül, bármennyi pénzt is akarnak költeni” – mondta Szigeti Zsófi.

Színházjegy és beszállókártya

A személyességet és az egységességet emelte ki az általunk megkérdezett esküvőszervező is. „Már a meghívó magában hordozza az esküvő hangulatát, ha például levendulát tesznek majd az asztalokra, akkor a meghívó is lila” – mondta el Révész Anna, aki rengeteg egyedi példát sorolt fel.

„Nemrég készült nálunk egy harmonika alakúra hajtogatott meghívó, tele a pár fotóival, miután rengeteg olyan kép készült róluk, ahol magukat fotózzák eltartott kamerával – kezdett bele. – Van, aki magáról rajzoltat karikaturisztikus figurát, egy motoros párról például motoros rajz készült. Csináltunk mostanság olyan meghívót is, ami úgy nézett ki, mint egy reptéri beszállókártya.

Egy másik pár a Merlin Színházat nézte ki, nekik színházjegyre hasonlított a meghívójuk, és még egy műsorfüzetszerűséget is készítettek. Előfordult még, hogy egy teljes újságot írt meg a pár keresztrejtvénnyel együtt, és az egész az ő történetükről szólt a megismerkedéstől az eljegyzésig. Volt viszont, aki csak egy nagyon szép papírt választott ki, és maga írta meg a meghívókat kézzel.”

Amerikában persze ezt is a végletekig tudják fokozni, egy Grammy-díjra is jelölt hangmérnök esküvőjére olyan meghívó készült, ami némi hajtogatás után lemezjátszóvá alakul:

Bár külföldön egyre többen próbálkoznak videós esküvői meghívókkal, itthon egyelőre módjával terjed ez a megoldás. „Egyszer kaptunk videós felkérést, a pár a Balaton Soundon házasodott össze, és onnan küldtek videoüzenetet, hogy jöjjenek és ünnepeljenek velük egy ültetett vacsorán” – mesélte Révész Anna. A YouTube-on is találtunk egy egészen kreatív megoldást, ahol egy kedves számra alkoholos filccel megírt táblácskákat mutat fel a pár. Aztán belefutottunk ugyanennek az ausztrál verziójába, ami az ötletet adhatta.

Korszerű megoldás, ha lemondunk a papírról, viszont csináltatunk egy honlapot, majd azt küldjük körbe mailben a vendégeknek. Később ide tölthetik fel az esküvőn készült képeket, így ott minden résztvevő kedvére nézegetheti őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top