Húsvét (archiv)

Töltött tojáshéj




60 perc
244 kcal/1026 kJ




 






Hozzávalók 4 személyre: 12 tojás, 1 pohár ecet, 1 darabka újhagyma, extra szűz olívaolaj, 15 dkg zöldborsó, só, 1 ek. reszelt juhsajt, 1 diónyi vaj, 12 spárgasíp, 25 dkg kecskekrémsajt, 4 dkg nyers, füstölt sonka, 2 apróra vágott dióbél, 2 majoránnaág, őrölt bors, 2 dióbél, 20 dkg füstölt lazac, 1 ek. narancslé, 1 ek. citromlé, snidling.

A tojásokat ecetes vízben megmossuk, a héjuk tetején lyukat ütünk, és a tojások belsejét egy tálba öntjük. A héjak belsejét kimossuk. Az újhagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót, és 10 percig pároljuk. Ekkor kevés sós vizet hozzáadva, összeturmixoljuk a juhsajttal és 2 tojással, és 4 tojást megtöltünk a meleg krémmel. Vajon megpárolt spárgahegyekkel díszítjük. A kecskesajtot a sonkával, a dióval, a majoránnával, kis sóval és borssal elkeverjük, majd a másik 4 tojáshéjat is megtöltjük. Tetejükre diógerezdeket helyezünk. A lazacot apróra vágjuk, meghintjük egy kevés olajjal, citromlével, narancslével, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk snidlinggel, majd a maradék 4 tojáshéjat megtöltünk vele.





Jó tudni!
Különösen akkor célszerű készíteni, ha olyan süteményt sütünk, amelyhez sok tojás kell. De ez húsvétkor szinte elkerülhetetlen.
• A tojásokat vízben és 30 százalékos ecetben mossuk meg, de ne hagyjuk a víz alatt! A már kiürített héjakat alaposan tisztítsuk meg a bennük lévő fehér hártyától, hideg folyó víz alatt öblítsük ki őket, majd fejjel lefelé hagyjuk száradni!
• A tojásokon először csak kis lukat üssünk egy kés hegyével, aztán tágítsuk ki egyre jobban! Később kisollóval elegyengetjük a lyuk szélét. 






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top