Húsvét (archiv)

Sajtkrémes szendvics




23 perc+30 perc pihentetés
440 kcal/1848 kJ
 









Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 4 tojás, 20 dkg krémsajt, 10 dkg márványsajt, 1 cs. snidling, só, őrölt bors.

A kenyér héját eltávolítjuk, és a szeleteket 4-4 négyzetre vágjuk. A márványsajtot a krémsajttal, 2 ek. apróra vágott snidlinggel, 1 csipet sóval és borssal összekeverjük, majd a kenyérdarabokat megkenjük vele, és párosával szendvicseket készítünk belőlük.





Tipp: Kitűnő vendégváró falatka. Fém szűrőn is átpasszírozhatjuk a tojássárgájákat, akkor csinosabb forgácsokat nyerünk. A fehérjéket felhasználhatjuk hidegtálba, salátába. 
A tojásokat 8 percig főzzük, hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk. A tojássárgákat kivesszük, összetörjük, majd megkenjük velük a szendvicsek tetejét. Sózzuk, borsozzuk, végül hűtőben fél órát pihentetjük őket.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top