Húsvét (archiv)

Rendhagyó, részeges tiramisu

75 perc+5 óra pihentetés
530 kcal/2226 kJ

Hozzávalók 6 személyre: fél l tej, 30 dkg porcukor, só, 1 citrom, 4 tojás, 6 dkg liszt, 1,5 dl maraschino, 2 ek. mandulaaroma, 20 dkg babapiskóta, 40 dkg eper, 1 doboz vaníliás puding.

A tejet elkeverjük 7,5 dkg porcukorral, 1 csipet sóval és 1 kis citromhéjdarabbal. A tojássárgákat habosra keverjük 7,5 dkg porcukorral, beledolgozzuk a lisztet, majd fokozatosan adagolva a cukros tejet. Kislángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. 2 dl vízzel, 7,5 dkg porcukorral és a mandulaaromával szirupot főzünk, kihűlve ezt összekeverjük a maraschinóval. Egy tűzálló üvegedényt kibélelünk a likőr-keverékbe mártott babapiskóta felével, rászórjuk a félbevágott eprek felét, a tejes krém fele következik, végül egy réteg a vaníliás krém. Így folytatjuk, míg az összetevők elfogynak. Felverünk 3 tojásfehérjét 1 csipet sóval, majd, folyamatosan kevergetve, hozzáadjuk a maradék porcukrot és 1 ek. citromlevet, s a sütemény tetejét megkenjük vele. Grill fokozaton 2-3 percig szárítjuk, míg a hab egy kis színt kap. Tálalás előtt pár óráig pihentetjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top