Húsvét (archiv)

Buggyantott tojás roppanós zöldekkel




13 perc
243 kcal/1023 kJ
 










Hozzávalók 4 személyre:
2 sárgarépa, 1 cs. újhagyma, 20 dkg zsenge zöldborsó, 4 ek. olívaolaj, 1 babérlevél, 2 kakukkfűág, só, őrölt bors, fél pohár száraz fehérbor,fél merőkanál leves, 4 tojás, 2 ek. fehérborecet.

A sárgarépákat megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, a zöld rész egyharmadát eltávolítjuk; a zöldborsót megtisztítjuk. A zöldségeket 4 ek. olajban a babérlevéllel és a kakukkfűvel élénk tűzön 5 percig pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a borral és a levessel, majd kislángon további 10 percig pároljuk; a zöldségek maradjanak egy kicsit ropogósak!





Tipp: A legegyszerűbb, ha merőkanállal engedjük a tojásokat a forró vízbe, mert akkor nagyobb az esély arra, hogy egyben maradjanak. 
Felforralunk 1 l vizet az ecettel, a tojásokat óvatosan beleengedjük, és 3 percig főzzük. Ezután lecsepegtetjük őket, sózzuk, borsozzuk, és a zöldségekkel együtt azonnal tálaljuk.







Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top