Húsvét (archiv)

Almás-mandulás-fahéjas csiga




55 perc+15 perc hűlési idő
719 kcal/3021 kJ
 









Hozzávalók:
1 kg jonatánalma, 1 kk. őrölt fahéj, kb. 2 ek. cukor, 2 dkg vaníliás pudingpor, 50 dkg vajas tészta, 5 dkg szeletelt mandula; a tetejére: 1 tojás.

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és 1×1 cm-es kockára vágjuk. Az almát a cukorral és a fahéjjal lábasba tesszük, és lassan elkezdjük párolni. Ha forr, besűrítjük a vízzel elkevert pudingporral. Félretesszük hűlni. A tésztát 2 mm vékonyra és 20 cm szélesre nyújtjuk. Elosztjuk rajta az almatölteléket, és megszórjuk a pirított mandulával. Az egyik szélét megkenjük a felvert egész tojással, és szorosan feltekerjük. A többi ugyanaz.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top