Húsvét

A húsvét színpompás kincsei – a tavaszi erdő legszebb védett vadvirágai

Gyönyörű, színpompás virágok, friss levegő és kiadós séta – az ideális kirándulás hozzávalói! Miközben élvezed a tavaszi zsongást, vigyázz a védett vadvirágokra, hogy az utánad érkezők is megcsodálhassák!

 

Ha húsvétkor kirándulni mentek a pároddal, a családdal vagy a barátokkal, figyeljetek a védett vadvirágokra, és hagyjátok őket természetes élőhelyükön, ahová valók!

A vadvirágok megóvása te felelősséged is!

Ne gondold azt, hogy ha szemed elé valóságos virágtenger tárul, egy-két szál leszakítása nem számít! Mielőtt hozzá járulnál a védett virágok kihalásához, gondold át, hogy ha mindenki csak egy-két szálat, virághagymát vitt volna haza, most nem lenne mit megcsodálnod! Azon kívül, hogy a védett vadvirágok eszmei értéke 5000-10 000 forint körül mozog, egyetlen virágcsokor és kert sem ér annyit, hogy veszélyeztesd egy védett virág fennmaradását. 

Agárkosbor Az élénk lila, vagy bíborszínű agárkosbor az egyik legkisebb méretű orchideaféle, virágzását április közepétől május végéig csodálhatjuk meg. A fürtös virágzatú növény igazán figyelemfelkel
Agárkosbor: Az élénk lila vagy bíborszínű agárkosbor az egyik legkisebb méretű orchideaféle, virágzását április közepétől május végéig csodálhatjuk meg. A fürtös virágzatú növény igazán figyelemfelkeltő.

A védett vadvirágoknak sokkal jobb helyük van a természetes élőhelyükön, mint otthon, a vázádban vagy a kertedben! Ha unokáidnak is szeretnéd megmutatni ezeket a virágokat, vigyázz rájuk már most te, a kertedbe ültethetsz ezerféle más növényt! Nézzük, hogy a legtöbbünk által ismert és kedvelt hóvirágon vagy az illatos ibolyán túl még milyen védett vadvirágokkal találkozhatsz a sétád során!

Megnézem
Összes kép (1)

 

Olvass még húsvét témában írt cikket az NLCafén

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top