Húsvét 2011

5 villámgyors tojásfestő módszer

A tojásdekorálás az egyik legjobb húsvéti móka, mely nem csupán a fejlett kézügyességgel rendelkezők kiváltsága. Következik öt könnyen kivitelezhető, ugyanakkor látványos eredménnyel járó technika.

Matricák

Ragassz a tojásokra például csillag, szív vagy – ha pöttyöset szeretnél – kör alakú matricákat! Ügyelj arra, hogy a matricák minél szorosabban és pontosabban tapadjanak a tojáshéjra! Áztasd a tojásokat a tojásfestékbe! A száradást követően húzd le a matricákat!

Levelek

Ha természetes mintával díszítenéd a tojásokat, végy petrezselyemzöldet vagy gyűjts össze néhány méretben megfelelő, formás falevelet! A leveleket rögzítsd a tojásra úgy, hogy az egészet egy rossz nejlonharisnyába teszed és minél szorosabban összekötöd. A csomagocskát ezután helyezd a tojásfestékbe! A harisnyát és a levelet csak a festék teljes száradása után távolítsd el!

Forrás: squidoo.com
Forrás: squidoo.com
Forrás: squidoo.com
Forrás: squidoo.co
Forrás: squidoo.com
Forrás: squidoo.com

 

 

Zsírkréta

Főzd meg a tojásokat ecetes vízben, majd csak addig hagyd őket hűlni, hogy már épp kézbe tudd fogni. Zsírkrétával rajzolj a tojáshéjra: készíthetsz valamilyen szabályos mintát, de jól fog kinézni az is, ha szabálytalanul, több különböző színnel, akár több rétegben satírozol és a színeket az ujjaiddal „eldolgozod”. Ha elkészültél, a tojást óvatosan helyezd egy darab papírtörlőre és várd meg, míg teljesen kihűl!

Befőttesgumi

A tojásokat tekerd be befőttesgumikkal! Mutatós lesz a végeredmény, ha csak néhányat teszel fel, de az is, ha szinte az egész tojást gumikba burkolod. A tojásokat ezután tedd a tojásfestékbe! A gumikat száradás után távolítsd el!

Forrás: makingfriends.com
Forrás: makingfriends.com
Forrás: glueguncrafts.com
Forrás: glueguncrafts.com
Forrás: makingfriends.com
Forrás: makingfriends.com

Körömlakk

Különleges, üvegszerű tojásfestést készíthetsz körömlakk segítségével. E célnak a legolcsóbb vagy maradék körömlakkok is megfelelnek. Egy mélyebb tálat nagyjából félig tölts fel vízzel, majd a vízbe önts legalább két különféle színű körömlakkot és egy hurkapálcika segítségével keverd el! A tojások egyik felét mártsd bele a körömlakkos vízbe, majd helyezd őket a még meg nem festett felükkel egy tojástartóba száradásig! Ahogy a festék megszáradt, mártsd meg a tojások másik felét is a körömlakkos vízben! Az ilyen technikával festett tojások kizárólag dekorációs célra alkalmasak, elfogyasztani ezeket nem szabad!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top