Húsvét

Nagyon tavaszi, avokádós kaszinótojás

Őrületesen friss és üde már ránézésre is ez az angolszász vidékeken népszerű, avokádós krémmel töltött kaszinótojás. Garantáltan nagy sikere lesz a húsvéti megterített asztalon is. A család legkonzervatívabb tagjai is elkérik majd a receptet.

A kaszinótojást elkészíthetjük hagyományosan, de felturbózhatjuk a főtt tojássárgája-majonéz kombót egyéb hozzávalókkal is, amelyek különlegesebbé teszik a húsvéti menüsort. Igaz, hogy a tojás a legfőbb alapanyag, de ha a kaszinótojás elkészítéséhez bacont is használunk, mindjárt sokkal tartalmasabbá és mindenki számára szerethetőbbé válik ez a partiétel is.

Persze a kaszinótojás nem csak húsvéti partiétel, más ünnepekre vagy alkalmakra is bevethetjük, hiszen a kaszinótojásnak olyan sokféle variációját készíthetjük el, amennyit csak a fantáziánk elbír.

Avokádós kaszinótojás hozzávalói:

  • 1 közepesen érett avokádó
  • 6 db tojás
  • fél csokor korianderzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • fél lime leve
  • bors

Pinterest

 Az avokádós kaszinótojás elkészítése:

  • A tojásokat főzzük keményre. Azért ez nem ennyire egyszerű, van néhány trükk, ami jól jön a kaszinótojás előkészületeinél is.
  • Hámozás után hosszában vágjuk a főtt tojásokat ketté, és a sárgáját kikaparva tegyük egy keverőtálba.
  • Az avokádó húsát tegyük egy másik tálba, öntsük hozzá a lime levét és egy villa segítségével törjük össze.
  • Adjuk hozzá  az összetört tojássárgáját is, majd mehet bele a finomra aprított korianderzöld, a reszelt fokhagyma és az egészen apróra vágott vöröshagyma is. Alaposan keverjük el, ha krémes állagúra szeretnénk, késes aprítóban dolgozzuk össze.
  • Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet töltsük egy habzsákba és így adagoljuk vissza a tojásba.
  • Díszíthetjük korianderzölddel, bébispenóttal, de megszórhatjuk kevés fűszerpaprikával is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top