Kívül belül húsvét: nagyon répás muffinrecept

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A répatorta nagy kedvenc: puha, szaftos, és szuperül kiegészíti a mascarponés krém. Ha mindez muffinformában történik, akkor pedig még könnyen el is készíthető. Húsvéti rokonlátogatáskor akár magunkkal is vihetjük: répás muffin receptje következik!
2017. 04. 14. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A répatorta a húsvéti ünnepi asztal kihagyhatatlan eleme már jó ideje. Hogy miért, azt lehet, hogy soha nem fogjuk megfejteni, mindenesetre szuperül dekorálható marcipánból kifaragott mini répákkal, amivel számunkra tökéletesen megidézi a húsvétot ez a répás muffin.
A muffin sütése amúgy egy külön műfaj a süteménykészítésen belül, mégis a legtöbb tortarecept szuperül működik, így a répatorta receptje is, muffinformában. Semmi sem szabhat neki határt: még akár az ételallergiában szenvedők is kipróbálhatják az istenien finom répás muffint.

Répás muffin hozzávalói:

  • 20 dkg barna cukor
  • 0,75 dl olaj
  • 2 ek narancslé
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • csipet só
  • 10 dkg liszt
  • 4 db sárgarépa
  • 5 dkg darált dió

Cukormáz:

  • 10 dkg porcukor
  • 3 ek víz vagy narancslé

Díszítéshez:

  • színes (narancssárga és zöld) marcipán
Kívül belül húsvét: nagyon répás muffin recept

A répás muffin elkészítése:

  • Az olajat, a barna cukrot, a narancslevet, a vaníliás cukrot és a tojásokat összekeverjük.
  • Egy másik tálban pedig a lisztet keverjük el a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és fahéjjal.
  • A száraz és a nedves hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a darált diót és a reszelt répát is.
  • A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük a papírkapszlikkal és ¾-ig töltjük a tésztával.
  • 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt elkészül.
  • Közben elkészítjük a cukormázat: a porcukorhoz öntjük a vizet vagy a narancslevet és addig keverjük, míg sima, nehezen folyó mázat nem kapunk.
  • Mikor megsültek a répatortatésztából készült muffinok és már kihűltek, kiskanállal rácsorgatjuk a cukormázat, hagyjuk megdermedni, és színes, répaformára vágott marcipánnal díszítjük.
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus