Húsvét

Készíts húsvéti díszeket barkából!

A húsvét egyik legismertebb szimbóluma hazánkban a barkaág. Fedezzük fel hát, hogy nem csak magában mutat jól, a vázába állítva! Feldíszíthetjük számtalan módon, de csodaszép húsvéti díszeket is készíthetünk belőle. Itt csak a fantáziánk szabhat határt.

Húsvétvasárnap előtt egy héttel ünneplik a keresztény országokban virágvasárnapot. Annak emlékére, hogy Jézus ezen a napon vonult be Jeruzsálembe, az ünneplő tömeg pedig pálmaágakkal integetve köszöntötte a Megváltót. Pálmaágak viszonylag kis mennyiségben fordulnak elő a mi éghajlatunkon, így a fűzfabarka helyettesíti ezt. Így lett a húsvéti mindennapok része nálunk a barka. Próbáljuk ki, hogy működik húsvéti díszként!

Barkából húsvéti díszt?

Igen! Mutatunk ötleteket ajtóra akasztható húsvéti díszekre, melyeket ezúttal barkából készíthetünk el. Nem kell hozzá más, csak fűzfabarka és két erős kéz, hogy formára hajlítsuk a barkaágakat. De készülhet barkából függönykarnisra lógatható húsvéti ablakdísz is, hasonlóan a bejárati ajtókat dekoráló koszorúkhoz.

A barka pedig a megterített ünnepi asztalról sem hiányozhat, hiszen a sok finomság mellett gondoljunk az asztal húsvéti díszeire is: vágjuk egészen rövidre a barkaágakat, és tűzzük a szalvétagyűrűbe a ruhaszalvéta mellé. Biztosan mindenki örül majd, ha az evőeszközért nyúlva megérinti a bársonyos barkaágakat.

Ha pedig a gyerekeket is bevonjuk a húsvéti díszek készítésébe, adjunk a kezükbe bátran festéket. Időtöltésnek sem utolsó feladat, a barkák, selymes kis füzérvirágzatát különböző színűre befesteni. 

Aggassunk húsvéti díszeket a barkára!

Ha pedig vázában szeretnénk viszontlátni a barkaágakat, ne érjük be ennyivel. Sokféle módon tehetjük különlegessé és egyedivé  a barkacsokrunkat: dekoráljuk apró, színes masnikkal, vagy akasszunk rá kifújt és megfestett tojásokat, készítsünk papírból nyuszikat, csibéket, és ezeket húzzuk fel az ágakra. Minél színesebb, annál jobb!

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top