Húsvéti sütemény: mandulás répatorta

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Miért is lett klasszikusan húsvéti sütemény a répatorta? Talán a nyuszi miatt? Mindegy is, a lényeg, hogy ilyenkor bűntudat nélkül készíthetjük és ehetjük ezt a finom, szaftos és puha süteményt. És különben is, hogy is hizlalhatna, amikor csak zöldségből van?
2017. 04. 06. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A húsvéti sütemények kavalkádjában semmiképpen se feledkezzünk meg a mára már klasszikusnak számító répatortáról. Az egyik legfinomabb húsvéti sütemény a répatorta, sokféle verziója létezik szerte a világban, mi most egy különleges mandulás-kókuszlisztes verziót mutatunk meg. Annyira finomra sikerül majd, hogy ebből a húsvéti süteményből nem marad egy szelet sem, garantáltan. Húsvéthétfőre tehát, a locsolóknak valami más húsvéti süteménnyel kell előrukkolnunk. 

Répatorta, a klasszikus húsvéti sütemény

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 15 dkg hámozott mandula
  • 15 dkg kókuszliszt
  • 10 dkg búzafinomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 3 egész tojás
  • porcukor a szóráshoz
Húsvéti sütemények: Répatorta, ezúttal mandulával turbózva

Elkészítés:

  • A mandulát a kristálycukorral őröljük egészen finomra egy késes aprítógépben. Majd tegyük egy nagy keverőtálba.
  • A répákat hámozzuk meg és reszeljük le a lehető legkisebb lyukán a reszelőnek és adjuk a cukros, őrölt mandulához, majd keverjük el.
  • Adjuk hozzá a kókuszlisztet, ezzel is keverjük el alaposan, majd jöhet a sütőporral elkevert búzaliszt is, szitálva.
  • Ezzel is dolgozzuk össze.
  • Végül a három tojás kerül a tésztába egyenként, mindig várjuk meg míg az előző tojás teljesen belekeveredett a masszába.
  • Ha kész, az egészet helyezzük egy 26 cm-es, kivajazott, kilisztezett tortaformába és 170 fokos sütőben süssük készre nagyjából 50 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  • Tálalás előtt hagyjuk kihűlni, és porcukorral szórjuk meg. Ha azt szeretnénk, hogy igazán húsvéti sütemény legyen, készítsünk marcipánból a tetejére minirépákat és azzal dekoráljuk.
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus