Húsvét

Szuper ötletek húsvéti ajtódíszhez

A húsvéti készülődés része, hogy hangulatba hozzuk magunkat és a lakást is kidekoráljuk húsvéti díszekkel. Ilyenkor kerül díszítő elem az asztalra, az ablakokra és természetesen a bejárati ajtóról sem szabad megfeledkeznünk. Most nem éppen szokványos ötleteket gyűjtöttünk össze, miből is készülhet a húsvéti ajtódísz.

Ha húsvéti díszbe öltöztettük már az ablakot és reggelente hímes tojásokon keresztül nézzük a világot, és az étkezőasztal is húsvéti díszektől roskadozik, no meg persze barkaágaktól, mindenképpen szánjunk időt a bejárati ajtóra is. A legjobb, ha körbenézünk a tárolóban, a fészerben, a pincében vagy csak úgy a ház körül, mi az amire már egyáltalán nincs szükségünk, de egy kis ötleteléssel, tisztogatással, szuper húsvéti dísszé alakítható?!

Húsvéti díszek a fészerből

húsvéti díszek elkészítésébe a gyerekeket is vonjuk be mindenképpen, akár már az ötletelés fázisaiba is, hiszen nekik minden előítélettől mentes, szárnyaló fantáziájuk van, ami akár minket is meg tud ihletni. Nem baj, ha összeszednek rég kidobott öntözőkannákat, rozsdás fémedényeket, kopott esernyőt. Ezek mind-mind egy kis tisztogatás után szuperül átalakíthatók húsvéti ajtódísznek. Persze fel kell ezeket a régi lomokat turbóznunk friss tavaszi virágokkal és festett, kidekorált tojásokkal.

Ha nem találunk semmi régi holmit, vegyünk egyszerűen egy koszorúalapot és azt dekoráljuk ki húsvéti díszekkel. Ez lehet virág, kifújt és megfestett tojás, de papírból is vághatunk ki húsvéti motívumokat a koszorúra.

Az egész művelethez szükségünk lesz ragasztópisztolyra és egy szép tavaszi színekben pompázó szalagra, amivel a húsvéti díszt felakasztjuk a bejárati ajtóra.

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top