Húsvét

Ennél különlegesebb tojást nem készíthetsz húsvétra

Ha valami különlegeset szeretnél húsvétra készíteni, ráadásul egyszerűen és gyorsan, akkor ezt a húsvéti tojásfestést mindenképpen ki kell próbálnod.

Gondolnád, hogy az olyan fűszernövények, mint a petrezselyem vagy a zeller levelei nemcsak főzéshez kiválóak, hanem a húsvéti tojásokon is gyönyörű motívumként használhatók? Nézd meg, hogyan készíthetsz különleges húsvéti díszítést.

A különleges húsvéti tojás díszítéséhez erre lesz szükséged

  • tojások
  • tojásfesték
  • nejlonharisnya
  • víz
  • műanyagtálka
  • petrezselyemzöld vagy zellerzöld

Így készítheted el a különleges húsvéti tojást

Alaposan mosd meg a tojásokat. Ehhez a tojásfestéshez javasolt fehér héjú tojást választani, amelyeket főzz keményre. Vedd ki a vízből és tedd félre, hogy teljesen kihűljön.

Közben a műanyag tálkákban az utasítás szerint készítsd el a különböző színű tojásfestékeket. A harisnyanadrágból vágj nagyjából 15 centiméteres darabokat. A fűszernövényeket jó alaposan mosd meg, helyezd papírtörlőre, vágd le a legszebb leveleket.

Ennél különlegesebb tojást nem készíthetsz húsvétra

A kihűlt tojásokra – picit megnedvesítve – helyezz egy-két levelet, majd a kezedre húzva a harisnyát, bujtasd bele óvatosan a tojást úgy, hogy a levél ne mozduljon el. Kösd össze jó szorosan a harisnya két végét.

Tedd a húsvéti tojásokat a különböző színű festékbe, az előírást szerinti ideig hagyd a vízben. Amikor elkészültek, óvatosan bontsd ki a tojásokat a harisnyából, és hagyd megszáradni. Kosárba helyezve csodásan mutat a húsvéti dekoráció.

Így rögzítheted a húsvéti tojás díszítését

Olvass még cikkeket húsvéti tojás témában az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top