Húsvét

Húsvéti sütemény: megunhatatlan répatorta

Ha a húsvéti ünnephez tökéletesen passzoló süteményt készítenél, ennél a répatortareceptnél jobbat egészen biztosan nem találsz. Az íze isteni, ráadásul összedobni sem különösebben bonyolult.

A húsvéti sütemény készítésekor mindig eszembe jut az a szakállas vicc, amikor Nyuszika mindennap bemegy a boltba, és megkérdezi, van-e répatorta. Persze nincs, mire a boltos úgy dönt, a következő napra süt neki. Aztán amikor az újabb kérdésre “igen, Nyuszika, van répatorta” a válasz, Nyuszika csak ennyit mond: “pfuj, de utálom”. Nos, ezt a valóban nagyon finom répatortareceptet imádni fogod, sőt nem tudsz majd eleget készíteni belőle, és nemcsak húsvétra kérik majd tőled.

A húsvéti répatorta hozzávalói

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 3 dl 100 %-os almalé
  • 7 dkg kókuszreszelék
  • 2 szál sárgarépa reszelve (kb. 20 dkg)
  • 1 szelet ananász apróra darabolva (kb. 10 dkg), lehet konzerv is
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk. fahéj
  • 1 mk. vaníliaaroma
  • fél tk. só

A krémhez

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 10 dkg apróra vágott mogyoró a szóráshoz
Húsvéti sütemény: megunhatatlan répatorta

Így készítheted el a húsvéti répatortát

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

Robotgéppel keverd habosra a tojásokat. Továbbra is alacsony fordulaton keverve öntsd hozzá az almalevet és a cukrot.

Egy másik, nagyobb edényben a kimért liszttel keverd el a sót, a fahéjat és sütőport. Egy harmadik edényben pedig add a reszelt sárgarépához a kókuszreszeléket, az apróra vágott ananászt és a vaníliaaromát.

Először a tojásos keveréket öntsd a liszthez, alaposan keverd el, majd jöhet a sárgarépás is, óvatosan, hogy az ananászdarabkák egyben maradjanak.

Öntsd a húsvétváró répatorta tésztáját kapcsos, kerek tortaformába, és süsd 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy kellően átsült-e. Kivéve a sütőből, hagyd a süteményt teljesen kihűlni.

Közben készítsd el a krémet, amelyhez az olvasztott vajat keverd fényesre a mascarponéval. Add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot is, keverd simára. Felhasználásig tedd hűtőszekrénybe.

Amikor a répatorta tésztája teljesen kihűlt, középen vágd ketté. Töltsd meg a krém felével az alsó lapot, tedd rá a másikat, és kívül is szép egyenletesen fedd be a tortát. A torta szélét kb. 3 centi széles körben szórd meg az apróra vágott mogyoróval. Közepét díszítheted marcipánrépákkal, nyulakkal, tojásokkal.

Húsvéti sütemény: megunhatatlan répatorta

További húsvéti süteményt találhatsz az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top