Húsvét 2011

A húsvéti ételek újrahasznosítása

A húsvéti asztal állandó, jellegzetes eledele a sonka, a tojás és a kalács. A népi hiedelem szerint ezeknek az ételeknek a maradékait vétek volt veszendõbe hagyni, felhasználásuknak különbözõ mágikus erõt tulajdonítottak.

A sonka csonkját gyümölcsfára akasztották, hogy bőségesen teremjen, a kalácsmorzsáit megőrizték, hogy nyáron a verebek kártevése ellen kereszt alakban hintsék meg vele a gabonaföldeket.
Mi inkább a dolog praktikus oldalát nézve ajánlunk néhány variációt jellegzetes húsvéti ételeink utóéletére, mert bármilyen ízletes is a sonka tormával, vagy a kalács kakaóval, három–négy nap után az ember lánya vágyik egy kis változatosságra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top