Horoszkóp

7 kérdés, amit sose tegyél fel egy jósnőnek

Van, aki fél előre tudni a jövőt, mások szinte hetente kérik jósnő segítségét. Akár hívő vagy, akár hitetlen, játékos írásunkból megtudhatod, mi az a 7 kérdés, amit nem szabad feltenned a jósnődnek!

1. Ő az igazi?

Tényleg egy kristálygömb mögött ülő, illatos füstbe burkolózó asszony útmutatására van szükséged ahhoz, hogy tudd, szerelmes vagy-e? Az ezoterikus tanok nagy része szerint egyébként sem egy nagy Ő vár ránk, hanem több száz lehetséges igazi van. Tehát a válasz minden esetben: igen, ő is lehet az.
Kivételes eset, amikor megkérdezheted: Ha tényleg ennyire bizonytalan vagy, tedd fel így a kérdést: lehetek boldog vele? Vagy: mit érez ő irántam?

2. Mit tegyek?

Egy jós nem mondhatja meg, mit kell tenned, nem irányíthatja az életedet. Elvileg egy etikus jósnő ilyenkor megkér, hogy alakítsd át ezt a kérdést úgy, hogy megnevezel néhány alternatívát, amiből ő a saját módszereivel segít kiválasztani a legjobbat.
Kivételes eset, amikor megkérdezheted: Ha egyáltalán semmilyen lehetőség nem jut eszedbe, akkor maga a jós felvethet lehetséges megoldásokat, de a választás jogát meg kell hagynia neked.

3. Rosszat nem látsz az életemben?

Ha ez egy jóslás végén hangzik el, talán jobb lenne, ha a bajok keresése helyett örülnél a rád váró jónak. Első kérdésként ezt feltenni felér egy kihívással: jósnő legyen a talpán, aki innentől nem csak a rosszat fogja keresni a jövődben!

Kivételes eset, amikor megkérdezheted: Ha szeretnéd tönkretenni a hangulatodat, és mindenképp depressziós akarsz lenni…

4. Mik lesznek a lottón a nyerőszámok?

Tipikus jövőbelátó-tesztelő kérdés, amellyel a szakembereket ki lehetne kergetni a világból. Hiszen a jósnő feladata nem az, hogy hirtelen gazdaggá tegye a kliensét, hanem hogy segítse az életét azzal, hogy felvázolja a várható jövőt.
Kivételes eset, amikor megkérdezheted: Az igazán vagány jóstól bátran kérdezd meg, legfeljebb hasraütésszerűen mond öt számot, és hozzáteszi: azt sajnos nem látja, melyik héten húzzák ki ezeket.

5. Köszönöm a jóslatot, jöhetek egy hét múlva újra?

Persze, ez az a kérdés, aminek minden jósnő örül, aki a tiszteletdíjából él. Azért mi azt ajánljuk, hogy próbáld meg ritkábban felkeresni a jövőbe látó szakembert. Általában elég évente egyszer, illetve akkor, ha válságba került az életed, és valóban ezoterikus segítségre van szükséged.
Kivételes eset, amikor megkérdezheted: Ha szükséged van pár napra ahhoz, hogy leülepedjenek benned a hallottak, és tudod, hogy lesznek még kérdéseid, amiket most még nem tudsz megfogalmazni.

7 kérdés, amit sose tegyél fel egy jósnőnek

6. A barátnőm megkért, hogy kérdezzem meg helyette…

Erre a kérdésre akár válaszolhat is a szakember. De most komolyan, gondolj bele, ha a barátnődet nem érdekli annyira a válasz, hogy személyesen keresse fel a szakembert, akkor szüksége van-e erre a tudásra? Ugye, hogy nem?!
Kivételes eset, amikor megkérdezheted: Ha a barátnőd nem lustaságból üzenget, hanem objektív akadálya van a jósnőhöz jutásának.

7. Mikor halok meg?

Etikus jövőbe látó nem válaszol erre a kérdésre. De azért biztos, ami biztos, ne feszegessük az etika határait, és ne teszteljük a szakembert!
Kivételes eset, amikor megkérdezheted: Ha nincs örökösöd, és szeretnéd felélni a vagyonodat, rákérdezhetsz, hogy mennyi idő alatt kéne lenulláznod a számládat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top