Horoszkóp

A nagy egészséghoroszkóp 2017-re

A 2017-es év pontosan olyan lesz, mint egy homeopátiás szer: lassan, szelíden gyógyít úgy, hogy előbb felerősíti a tüneteket, és csak ezek tudatosítása után gyógyítja meg. Szóval nem kell megijedni, ha a gyógyulás nem lesz lineáris, sőt visszaesés is tapasztalható. A kitartás és a hit ereje idén mindennél fontosabb. Nézzük sorban, hogy melyik jegy mire számíthat 2017-ben!

Kos

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

2017. február 18. és március 19. között a Kosoknak nagyon kell óvniuk az egészségüket, mert ha ebben az időszakban megbetegszenek, akkor lassú felépüléssel kell kalkulálniuk. Emiatt hosszabban kieshetnek a munkából vagy tanulásból, és olyan hátrányba kerülnek, amit csak hónapok alatt tudnak ledolgozni. Szóval most is jobban megéri megelőzni a bajt. Január végén a Mars belép a Kosba, és ettől szó szerint kimelegedhetnek. A hideg, nyirkos időben nekivetkőzni veszélyes. Július 26. és október 21. között nem a meghűlés, hanem az emésztés gyengítheti le őket. Ügyeljenek arra, hogy mit és mennyit esznek!

Bika

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

2017. március 13. és június 5. között a bolygók kisebb sérülést, rovarcsípést, szúrást vagy vágást szimbolizálnak. Nem nagy ügy, de a Jupiterrel szembekerülve elmérgesedhet a seb. A Bika-szülötteknek nem szabad félvállról venniük ezt, mert súlyosabb szövődmény alakulhat ki. Jupiter jóindulatú bolygó, vagyis happy end lesz. Június 17. és július 2. között balesetveszélyt jelez egy feszült Mars–Jupiter-fényszög. Ez különösen akkor veszélyes, ha sietnek, kapkodnak, idegesek. Tehát egyszerű az ellenszer: ne rohanjanak! Inkább késsenek el, semmint, hogy ne érjenek oda! Ha ezt szem előtt tartják, megúszhatják.

Ikrek

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

2017-ben Jupiter, a Nagy szerencse bolygója vigyáz az Ikrek-szülöttekre. De ezzel nem szabad visszaélniük. Vénusz, a Kis szerencse bolygója július 5. és 30. között szintén védelmet jelez, de az édesség utáni vágyat is. Ebben az időszakban, ha nem is cukorbetegség, de a vércukorszint ingadozása okozhat gondot. Nyár kellős közepén nem a gyümölcsök, hanem pl. a fagylalt jelent kísértést. Ezt csak mértékkel szabad fogyasztaniuk. Október 10-től Jupiter “leveszi a kezét” az Ikrekről, és az egészségmegőrzés tudatosságában vizsgáztatja őket. Kritikus területek: máj, elhízás, hormonháztartás, nemi szervek.

Rák

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

2017-ben a Rák-szülöttek megijedhetnek, mert kiújulhat olyan betegségük, amiből már gyógyultnak hitték magukat. Az ijedtség oka olyan tünetek megjelenése, amelyek korábban kezelve voltak. Legkritikusabb időszak április 6. és augusztus 24. között lesz. Ezt Szaturnusz mutatja, ami a komolyság és a felelősségvállalás bolygója. Szóval ha komolyan veszik, és a végére járnak a dolognak, akkor jól végződhet. Május 11. és június 18. között ideggyengeség, tüdőbetegség vagy mozgásszervi bajok adódhatnak. Ezeket nem szabad félvállról venniük, de nem szabad pánikba esniük sem. Keressenek olyan orvost, akiben megbíznak!

Oroszlán

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Az Oroszlánoknak 2017-ben az ízületeikre és a gyomrukra kell vigyázniuk. Akkor is, ha fiatalok, és akkor is, ha korosak. A legveszélyesebb időszak június 4. és július 21. között látszik. Ezen belül is a június 22. és július 13. közötti intervallum lesz a leghúzósabb. Az a helyes, ha étkezés közben nem telefonálnak, nem gépeznek, és nem idegeskednek. Ezek mind egészségkárosítóak, mert szó szerint megeszik a rossz rezgéseket, amik kikezdik a gyomorfalat. Ezt a Mars szimbolizálja, ami a Plútóval szembekerülve akár gyomorfekélyt is jelenthet. Év végén a Szaturnusz erőt és fegyelmet hoz a következő 3 évre.

Szűz

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

2017-ben a Szűz-szülötteknek egyetlen dologra kell ügyelniük: a kánikula okozhat csak gondot. A bolygók azt mutatják, hogy július 6. és szeptember 4. között lesz a legbrutálisabb hőség. De egészen szeptember 19-ig kerülniük kell a tűző napot, nehogy napszúrást kapjanak. Eközben a folyadékpótlásról és a bőrük napsugárzás elleni védelméről is gondoskodniuk kell. Ezek totál egyszerűnek tűnnek, de pont ezért egyszerű megelőzni a bajt, és a kórházat. Ezen kívül semmilyen egészségügyi probléma nem fenyegeti a Szüzeket. Csak annyi a dolguk, hogy jó kondícióban tartsák a testüket, a lelküket és a szellemüket…

Mérleg

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

2017. október 9-ig Jupiter, a Nagy szerencse bolygója védelmet jelent a Mérlegek számára. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne kellene vigyázniuk pl. az emésztésükre. Ebből a szempontból a legnehezebb időszak július 6. és augusztus 30. között, illetve szeptember 5. és október 21. között látszik. Utóbbi hetekben a Mars gyulladást és/vagy allergiás reakciót szimbolizál. Itt lenne az ideje egy kivizsgálásnak, hogy milyen élelmiszereket nem tolerál a Mérlegek szervezete. Hiszen évekig-évtizedekig tűr a szervezet, majd egyszer csak “benyújtja a számlát”. Az emésztés a közérzet alapja. Vigyázni kell rá.

Skorpió

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Amennyire jót hoz Jupiter a Skorpiók egészségügyi életébe, annyira jelent veszélyt is. 2017-ben szinte folyamatosan támadást kap az Uránusztól, ami stresszből adódó problémákat szimbolizál. Legkényesebb területek: vese, bőr, húgyutak, deréktáji csigolyák, cukorbetegség. Ezek egyéntől, életmódtól, genetikától, életkortól és aktuális élethelyzettől függően változhatnak. Az biztos, hogy október 9-ig nagyon kell magukra vigyázniuk, mert ha ekkor robbannak le, lassú, elhúzódó gyógyulásra számíthatnak. Október 10-től Jupiter a Skorpióba lépve megerősíti az immunrendszerüket és a regenerálódási képességüket.

Nyilas

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

2017. december 19-ig Szaturnusz a Nyilasban járva egyetlen feladatot hoz a Nyilas-szülötteknek: az öregedés lassításán kell dolgozniuk. Ez furcsán hangzik a fiatalos és energikus Nyilasok számára. Pedig tudomásul kell venniük, hogy mindenki, így ők is öregszenek. Ennek lassítása két pilléren nyugszik: 1. táplálkozás, 2. mozgás. Mindkettő csak akkor hoz eredményt, ha nem kampányszerűen, hanem kitartóan, folyamatosan csinálják. A cukros ételek és italok helyett gyümölcsöt válasszanak! És hetente háromszor-négyszer mozogjanak! Ettől sokkal jobb lesz a közérzetük, a kedélyük, a koncentráló képességük és a teljesítményük is.

Bak

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

2017-ben a Bakoknak az idegrendszerükre és a mozgásszerveikre kell vigyázniuk. Különösen rázós időszak május 17. és június 26. között lesz. Ekkor kerüljék a stresszt, és legyenek óvatosak sportolás közben (a bemelegítés és a nyújtás elengedhetetlen). Ettől függetlenül fáradékonyak és gondterheltek lehetnek december 19-ig. Szaturnusz, Kronosz, az idő ura a kulcsa az egésznek. Vagyis ha okosan gazdálkodnak az idejükkel, és mindig ésszerű prioritást állítanak, nem lesz gond. December 20-án Szaturnusz belép a Bakba, és jön egy szuper 3 éves ciklus. Ez az érettségről és a felelősségvállalásról fog szólni.

Vízöntő

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

2017-ben a Vízöntő szülötteinek a gyomrukkal lehet problémájuk. Főleg június 21. és július 20. között. A rendszeres étkezésre kell figyelniük, tartózkodniuk kell a koplalástól! Akkor is, ha fogyni akarnak! És nem szabad kapkodva, idegesen, túl forrót vagy nem kellően megmelegített ételt enniük. Ezek szép lassan kikezdik a gyomorfalat, és súlyos fájdalmat okozhatnak. Pedig egyszerű a megelőzés, csak ne feledkezzenek el róla! Az év legszuperebb híre a Vízöntő-szülöttek számára az, hogy december 20-án Szaturnusz belép a Bakba, ami egy kiegyensúlyozott, kiszámítható, megbízható 3 éves ciklus kezdetét jelzi. 

Halak

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Halak jegyében születettek egészségi állapota rendben lesz egész 2017-ben. Csupán a nyári kánikula idején kell védeniük a bőrüket és a fejüket a tűző naptól. Az utóbbi években brutális az UV sugárzás, így nem újdonság ez. Tartsák be az alapvető szabályokat: ne menjenek napra 11 és 15 óra között, és igyanak sok-sok folyadékot! Különösen július 6. és szeptember 4. között. Ezzel párhuzamosan a bolygók annak veszélyét is mutatják, hogy a hőségben tartózkodniuk kell a túlságosan lehűtött, légkondicionált helyiségektől. Ebben gyorsan meghűlhetnek, és akár az ízületeik is megfázhatnak, ami évekig elkísérheti őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top