Horoszkóp

Igazából szerelem – novemberi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Novemberi szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj novemberben a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják novemberben a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Alkalmatlanság
Ami a megoldást hozza: Igazság
Ami megszületik: Gyönyörűség

Igazából szerelem – novemberi szerelmi előrejelzés

1. lap: Alkalmatlanság

Én alkalmatlan vagyok a párkapcsolatokra, Kriszta – mondta nekem egy társaságban valaki, majd ki is fejtette, miért gondolja így. Később, amint hazafelé sétáltam, azon gondolkodtam, milyen sokan vélekedünk így. Ha nem is folyamatosan, de bizonyos időszakokban mindannyiunkban megjelenik az alkalmatlanságtól való félelem.

A kártyán a kép csodálatosan illusztrálja az érzést, amelyet novemberben alkalmunk nyílik majd tüzetesebben is szemügyre venni.

Nézd, ilyen nagyon szeretlek! – mutatja a lépcső tetején álló nő a lépcső alján bánatosan üldögélő kedvesének. – Gyere, lépjünk fel a kapcsolatunk következő szintjére, és tegyük még meghittebbé! De minden hiába: a férfit elönti a kétségbeesés, és nem megy tovább, sőt, teljesen hátat fordít a párjának is, a kapcsolatuknak is. Mélyen, belül attól tart, hogy ezt az új szintet már nem fogja tudni kezelni. Fél, hogy csúfos kudarcot vall, szégyenben marad a kedvese előtt, így minden rettenetes és rossz lesz.

Valahányszor azt tapasztalod, hogy megtorpantál, és bár szeretnél továbblépni, de nem teszed, emlékeztesd magad, hogy semmi másról nincs szó, mint arról, hogy alkalmatlannak tartod magad a továbbiakra. Attól félsz, hogy ebben az új helyzetben már nem fogsz tudni helytállni, ezért jobb, ha bele sem kezdesz.

Sokan ilyenkor lépnek ki olyan párkapcsolatokból, amelyek egyébként jól működnek. E jó működés természetes következő lépése lenne a kapcsolat továbbfejlődése, ami mélyebb elköteleződést jelent: talán több, rendszeres találkozást; talán összeköltözést; talán házasságkötést. Ám a félelem attól, hogy ez a mélyebb elköteleződés már nem fog menni, sokszor arra kényszeríti az egyik felet, hogy váratlanul lezárja a kapcsolatot.

Valamennyi alkalmatlanság érzés mindannyiunkban van – a különbség csak abban rejlik, ez életünk mely területein mutatkozik meg, és mit kezdünk vele.

Novemberben arra lesz lehetőséged, hogy ráláss ezekre a területekre, és átalakítsd ezt a régi mintát – persze csak akkor, ha úgy érzed, már nincs rá szükséged. Ha szeretnéd abbahagyni a toporgást, és bátran továbbhaladni abba az irányba, ahol beteljesült álmaid várnak rád, akkor használd ki ezt az időszakot! Most van itt az ideje, hogy egyszer és mindenkorra magad mögött hagyd az alkalmatlanság érzést, és megérkezz oda, ahol megtapasztalhatod a bátor továbblépés örömét!

2. lap: Igazság

A képen a nő mintha ezt mondaná:

Ebbe a csodálatos kertbe a szívem kapuján át vezet az út. Tessék, itt a kulcsa. Odaadom neked, hogy kinyisd és szélesre tárd az ajtót. Aztán lépjünk be együtt. Ha kinyitod a szívemet és belenézel, látni fogod, hogy én is félek. Én sem vagyok biztos benne, hogy mindent jól fogok csinálni. De szeretlek, és vállalom a kockázatot.

Az alkalmatlanság érzésére a gyógyír ugyanis annak az igazsága, hogy mindannyian félünk. Félünk az ismeretlentől, a változástól, az ítéletektől, a fájdalomtól. Egy párkapcsolat egyik legnagyobb ajándéka lehet, ha képesek vagyunk megnyitni a szívünket, és beszélni arról, kiben mi zajlik éppen. Így lesz lehetőségünk rácsodálkozni arra, hogy – talán egészen másképp viselkedik, de – a másik is ugyanazt érzi.

Ne tévesszen hát meg a félelem külső megjelenése! Van, aki hangossá és agresszívvé válik; van, aki magába húzódik és visszavonul; van, aki megsértődik és vagdalkozni kezd; van, aki napokra elérhetetlenné válik. Emögött mind a félelem rejlik, és neked csak annyi a dolgod, hogy tudatosítsd ezt. Aztán vállald a kezdeményező szerepet, és legyél te az első, aki megnyitja a szívét, és beszél a félelmeiről. Tudom, sokszor már az a gondolat is félelmetes, hogy beszéljünk a félelmeinkről. Mégis, egyszer csak el kell kezdeni. Nem, nem fogsz elesettnek, gyengének, szerencsétlennek tűnni attól, hogy megmutatod a félelmeidet. Ez éppen azt mutatja meg, mekkora erő rejlik benned.

Arra ügyelj csak, hogy ne használd manipulációra mindezt, tehát ne azért mesélj az érzéseidről, hogy a párod megpróbáljon a kedvedre tenni. Tudatosítsd, hogy e beszélgetés célja a gyógyulás: azért mutatod meg, mi lakozik a szíved mélyén, mert az igazsággal akarsz összekapcsolódni. Az igazság pedig az, hogy bár vannak félelmeink, mégis mindannyian szeretetből vagyunk, és a szeretet megtapasztalására vágyunk a leginkább.

3. lap: Gyönyörűség

Ezen a kártyalapon nemcsak gyönyörűség van, hanem könnyedség is. Süt a nap, nyílnak a virágok, kellemes meleg van, a szereplők pedig körben, kézen fogva állnak, mint ahogy gyerekkorunkban annyiszor megtettük mi is. Mindaz, ami a képen látható, játéknak tűnik, és épp e játék gyönyörűsége az, ami eltölt minket, miközben a részleteket tanulmányozzuk.

Ebbe a gyönyörteljes játékba és örömbe érkezhetsz meg novemberben, ha képes vagy megismerni és felvállalni az önmagaddal kapcsolatos igazságot. Talán még sohasem gondoltál bele, de a folyamatos rejtőzködés rengeteg energiát kíván. Ha mindig másmilyennek akarod mutatni magad, mint amilyen valójában vagy, akkor sohasem tudsz felszabadultan örülni semminek. Akkor csak vágyakozva figyeled azokat, akik a legapróbb dolog láttán is boldogan mosolyognak, és könnyedén, nevetve táncolnak át az életen. Pedig az igazság része az is, hogy te is ilyen életet érdemelsz! Használd hát a novembert arra, hogy ránézz a félelmeidre, beszélj róluk annak, akit illet, majd engedd el őket!

Dosztojevszkijtől, az egyébként nehéz sorsú, XIX. századi orosz írótól találtam egy ide illő idézetet:

Hát lehet valaki boldogtalan? Ó, hát mit számít a bajom, a bánatom akkor, ha tudok boldog lenni?! Tudja, én nem értem, hogyan mehet el valaki egy fa mellett, ha nem lesz boldog, hogy látja. Hogyan beszélhet egy emberrel, ha nem lesz boldog, hogy szereti! Ó, csak én nem tudom kifejezni … és hány meg hány olyan gyönyörű dolog van a világon, amelyeket még a legelveszettebb ember is gyönyörűnek talál?! Nézze meg a kisgyermeket, nézze meg Isten szép hajnalát, nézze meg a fűszálat, hogyan nő, nézzen annak a szemébe, aki ránéz önre és szereti önt…

Válaszd hát ezt novemberben, és ne engedd, hogy a kívül egyre nagyobb teret nyerő szürke, borús idő a kedvedet szegje! Fogd a naplódat, és minden nap végén gondold végig, majd írd le a válaszokat ezekre a kérdésekre:

  • Mi az, amiben gyönyörködtél ma?
  • Mi az, ami örömet okozott?
  • Mi az, ami könnyedén megoldódott?
  • Ki az, akivel együtt nevettél?

Ha így teszel, olyan könnyedén fog elröppenni a november, hogy szinte észre sem veszed! A végén pedig ott állsz majd nyitott, bátor szívvel, és jókedvűen figyeled, amint a szerelem gyönyörűsége magától kibontakozik.

Gyönyörűséges, játékos novembert kívánok neked!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Párkapcsolati Gyorsszervíz:

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top