Horoszkóp

Melyik csakrát választod? Ezt árulja el rólad

Nézd meg a gyönyörű képeket, majd válassz egyet a csakrák közül. Amelyiket vagy amelyik színt a legszebbnek találod, az mutat meg rólad valami nagyon fontos dolgot. Vajon mit érdemes megtudnod ma? Íme a részletek.

A szanszkrit eredetű csakra jelentése kerék vagy korong. A csakrák a test energetikai központjai és a gerinc vonala mentén helyezkednek el. Amikor egyensúlyban, harmóniában érzed magad, az energia akadálytalanul halad végig, amikor viszont problémákkal küszködsz, az energia blokkolódik a csakrák valamelyikében. Meditációban a csakrákat vizualizálva fel tudod azokat tölteni energiával, és a blokkokat is feloldhatod ezzel a módszerrel.

A feladat most ugyanakkor mégis mindössze annyi, hogy válassz egyet a csakrák közül, majd olvasd el az ahhoz tartozó üzenet. Izgalmas dolgot tudhatsz meg magadról. Vajon mit üzen a kedvenc vagy a választott csakrád?

csakrák színek személyiségteszt

 

Ha a gyökércsakrát választottad

gyökércsakraA vörös vagy a piros talán a legerőteljesebb és legfeltűnőbb szín. A gyökércsakra az első a sorban, és a gerincoszlop alján található. Ez az életerő csakrája is, a túlélést, az ösztönöket szimbolizálja. A szenvedély, a szerelem, a makacsság, a kíváncsiság, a céltudatosság mind-mind jellemző lehet rád, ha ezt a csakrát választottad. Ha szívesen viseled ezt a színt, akkor a bőséget, a jólétet, a rugalmasságot, a céltudatosságot is képviseled és magadhoz vonzod. A vörös nagyon izgató szín, ezért csak óvatosan érdemes vele bánni, mert az agressziót, a csalódottságot, a bosszankodást, a depresszióra való hajlamot is erősítheted vele magadban.

Ha a szexcsakrát választottad

szexcsakraA szexcsakra az erőt és a vitalitást szimbolizálja, a meleg narancssárga szín pedig a Nap sugaraira emlékeztet. A csakra a medencecsont magasságában helyezkedik el, ahol a gyönyört is érezheted. A narancssárga a spirituális és a fizikai energiákat is közvetít, éppen ezért az olyan mozgásformákban lehetsz igazán sikeres, amelyek kitartást és erőt igényelnek. Amikor a szexcsakrán nem tud az energia megfelelően áthaladni, könnyen előfordulhat, hogy termékenységi problémákkal küszködsz, de gyakran fájhat az alsó háti szakasz környéke vagy a szexuális érdeklődésed, a vágy visszaszorult az életedben. Az életöröm oldja a blokkot ezen a területen.

Ha a köldökcsakrát választottad

köldökcsakraA köldökcsakra, melyet napfonat csakrának is neveznek, a köldöknél található. Optimista, bölcs és nagyon értelmes ember lehetsz, ha ezt a csakrát választottad. A sárga szín szimbolikus értelmezése szerint az erőt a Napból veszed. Nagyon vonzó kisugárzással rendelkezel, de a világra is őszinte kíváncsisággal tekintesz. Nagyon megbízható vagy, amit megígérsz, meg is tartod. Hajlamos lehetsz ugyanakkor másokat hibáztatni, amire mindenképpen figyelj oda és természetesen vállald a felelősséget saját magadért. Azt sem árt tudatosítanod magadban, hogy nem kell, hogy mindenkor a tiéd legyen az utolsó szó.

Ha a szívcsakrát választottad

szívcsakraA szeretet és a könyörület jellemez téged, ha ezt a csakrát választottad. A szívcsakra természetesen a szíved közelében helyezkedik el. A zöld szín energiája a puha mohapárnához hasonlítható. Nagyon szereted az állatokat, a természetet és persze a többi ember felé is szeretettel közelítesz. Éppen ez a nagyon pozitív tulajdonságod tesz téged sebezhetővé. Amikor a szívcsakra blokkolt, a hát felső szakaszában érezhetsz fájdalmat, szívproblémákkal, folyamatos fáradtsággal, gyenge immunrendszerrel küszködhetsz. Maximalista típusként hajlamos lehetsz túlgondolni, túl idealizálni a dolgokat, de az is biztos, hogy kedves, szívélyes és nagyon barátságos a személyiséged.

Ha a torokcsakrát választottad

torokcsakraA kék a higgadtság, a béke, a nyugalom színe. Nem véletlen, hogy rád is jellemzőek lehetnek ezek a tulajdonságok. Az bizonyos, hogy békés és harmonikus életre vágysz, ha a torokcsakrát választottad. Valószínűleg szereted a csendet, szívesen jógázol, meditálsz és könnyen előfordulhat, hogy imádkozni is szoktál. Nagyon kreatív, alkotó típus lehetsz. Megbízható és nagyon őszinte embernek tartanak mások. Amikor a torokcsakrát blokkolod és így nem tud az energia megfelelően haladni, leginkább pajzsmirigy-problémákról, gyakori torokfájásról, légúti betegségekről, nyakfájdalomról panaszkodhatsz.

Ha a koronacsakrát választottad

koronacsakraNagyon erősek lehetnek benned a spirituális energiák, ha a koronacsakrát választottad. Érezheted a teljességet, a teljes egyensúlyi állapotot. A lelki békére mégis csak akkor találhatsz rá, ha el tudod engedni a múltat, előre tekintesz, miközben megéled a jelen pillanatát is. A lila szín azt a teljességet és egyensúlyt szimbolizálja, amit a női és férfi energiák, a hideg és a meleg, az éjszaka és a nappal együttesen képviselnek. Könnyen lehetséges, gyakran fáj a fejed, ilyenkor az a legjobb, ha megpróbálod kikapcsolni a gondolatokat, és lazítasz. Intelligens és bölcs ember vagy, remek tanácsokkal, a misztika is nagyon közel áll hozzád.

(via zen magazine)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top