Horoszkóp

Erre készülj novemberben a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén!

„Igazából szerelem” sorozatunkban Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Novemberi szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj novemberben a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

 

Minden hónap utolsó napján leülök a szőnyegre, kiterítem magam elé a kártyákat, behunyom a szemem, és veszek néhány mély lélegzetet. Amikor megfelelőképpen elcsendesedtem, megkérdezem:

Melyek a legfontosabb információk, amelyekre az olvasóimnak a következő hónapban szükségük van?
Mi az, ami a leginkább segíti őket abban, hogy megtapasztalják a szerelmet és a párkapcsolati boldogságot?  Aztán – továbbra is behunyt szemmel, a belső vezettetésre hagyatkozva – kihúzom a kártyákat.

Az elsőt Tori Hartmann: A csakrák bölcsessége című csomagjából húzom. Ez erre a kérdésre válaszol: Miről szól ez a hónap?

A másodikat Esther and Jerry Hicks: Getting into the Vortex (Belépés a vonzás örvényébe) című paklijából húzom, amelynek ez az alcíme: Relationship Cards (Kapcsolati kártyák). Ebből erre a kérdésre kapunk választ: Mi lesz a feladatunk ebben a hónapban?

A harmadikat pedig Kris Carr: Crazy Sexy Love Notes (Őrülten csábos szerelmes üzenetek) című kártyáiból húzom, és ezt kérdezem hozzá: Mivel táplálhatjuk és támogathatjuk magunkat abban a folyamatban, amit a másik két kártya üzenete elindít?

Lássuk tehát, mi vár ránk novemberben!

  • Amiről a hónap szól: Áldozat.
  • Ami a feladat: A párkapcsolatra vonatkozóan is csak arra fókuszálj, amit szeretnél.
  • Ami támogatni fog: Higgy!

 

1. lap: Áldozat

Ha most elsőre arra gondolsz, hogy úristen, mi az, amit fel kell áldoznom ebben a hónapban, gyorsan megnyugtatlak: nem erről van szó. Inkább arra késztet ez az időszak, hogy megfigyeld, valóban szívvel-lélekkel teszed-e a dolgodat, vagy inkább kényszerűségből, mártírként.

Nem csak a párkapcsolatainkban, hanem minden más helyzetben is képesek vagyunk sajnos arra, hogy magunkra húzzuk az áldozat szerepét. Ilyenkor azt hisszük, nincs más választásunk, muszáj megfelelnünk az adott elvárásoknak.  Ám a legtöbb esetben ezek az elvárások csak a saját fejünkben léteznek. Mi magunk vagyunk azok, akik úgy gondoljuk, csak akkor leszünk jó nők, jó feleségek, jó szeretők, jó anyák, ha mindent egy olyan szabályrendszer szerint teszünk, amely az évek során kialakult bennünk.

Novemberben arra lesz lehetőséged, hogy észrevedd ezeket a helyzeteket és átalakítsd őket. Nem kell mást tenned, mint figyelni az érzéseidet és a gondolataidat. Ha tevékenykedés közben belül azon morgolódsz, hogy már megint miért neked kell ezt megcsinálnod, akkor bizony áldozat vagy. Ha úgy érzed, hogy mindaz, amit teszel, egy merő kínlódás csupán, akkor áldozat vagy. Ha arra gondolsz, hogy mikor veszik már észre, mennyi mindent megteszel, mások pedig semmit sem, akkor áldozat vagy.

Vedd észre a nyitott ajtót, és egy könnyed mozdulattal lépj ki ebből a szerepből. Ne legyenek kétségeid arra vonatkozóan, hogy megteheted-e. Megteheted. Bármelyik pillanatban választhatod azt, hogy másképp viszonyulsz egy adott helyzethez, mint eddig.

Tudod mit? Mégiscsak áldozz fel valamit novemberben! Áldozd fel a mártír szerepét! Add oda, engedd el, mondj le róla, hogy cserébe megkaphasd a boldogságot. A segítségedre lehetnek az alábbi megerősítések:

Többé nem vagyok áldozata sem a világnak, sem a többi embernek, sem a saját gondolataimnak. Szabad vagyok. Mostantól egyetlen szabályt követek: arra figyelek, ami a legnagyobb örömet okozza. Arra törekszem, hogy a gondolataimat és a tetteimet ez az öröm hassa át.

2. lap: A párkapcsolatra vonatkozóan is csak arra fókuszálj, amit szeretnél.

Amikor önismerettel kezdtem foglalkozni, és azokat a módszereket kutattam, amelyekkel boldog életet teremthetek magamnak, az első alapvetés, amit megtanultam, ez volt: ami figyelmet kap, az megnő. Mindez több mint húsz éve volt, és az alapvetés mit sem változott, viszont óriásira nőtt azoknak a könyveknek, videóknak, előadásoknak a száma, ahol olvasni és hallani lehet róla.

Természetesen a szerelem és a párkapcsolat sem kivétel: amire a kapcsolatunkban a figyelmünket helyezzük, abból lesz egyre több. Novemberben tehát az lesz a feladat, hogy mindenkiben, akivel csak találkozol, arra figyelj, ami tetszik benne. Minél inkább úgy érzed valakivel kapcsolatban, hogy nem, benne nincs semmi szeretni való, annál fontosabb, hogy áthelyezd a figyelmedet azokra a tulajdonságaira, amelyek szerethetők. Talán először csak apróságokat találsz, de aztán egyre több és egyre nagyobb jelentőségű pozitívum bukkan elő. És mindez pusztán attól, hogy változtattál a figyelmed irányán.

Ha a pároddal, vagy családban élsz, akkor indíthattok egy jópofa játékot is. Fogj egy papírt, és felülre egy sorban írd fel mindenkinek a nevét, akikkel együtt laksz – persze a sajátodat is. Majd mindegyikük neve alá írj oda valamit, amit szeretsz benne. A magadé alá is. A lapot aztán mágnesezd a hűtőre, vagy tedd más, jól látható helyre. A játék abból áll, hogy mindennap mindenkinek írnia kell valamit a többiekről és magáról. De azt is lehet, hogy mindenkinek egy külön lapja van, így bőven van hely kifejteni, mi minden tetszik a másikban.

Ha egyedül élsz, akkor azt gondold végig, mi mindent szeretsz azokban a férfiakban és nőkben, akik éppen most körülvesznek. Vedd sorra a munkatársaidat, a barátaidat, a családod tagjait. A boltost, aki reggelente átnyújtja a kávédat és a kakaós csigádat, a virágárust, aki mindig ott áll annál a padnál, a srácot, akinek folyton kihallatszik a zene a fülhallgatójából.

Helyezd a figyelmed középpontjába mindazt, ami máris tetszik, és néhány héten belül teljesen átalakul a világod!

3. lap: Higgy!

Évente kétszer vezetek négynapos Szerelmes Zarándoklatot Pannonhalma és Tihany között. A második napon érünk Bakonybélbe, ahol a híres Borostyánkút mellett van egy kis szobor, a talapzatán ezzel a felirattal: Hinni jobb. Már akkor megfogott ez a két szó, amikor (kb. nyolc évvel ezelőtt) először láttam, de azóta is csak egyre mélyült bennem a jelentése.

Igen, hinni jobb, mint nem hinni. Sőt, tulajdonképpen mindannyian hiszünk valamiben, csak nem tudatosítjuk, hogy miben. Ha kíváncsi vagy arra, hogy miben hiszel most, akkor nézz körül az életedben. Mindaz, amit magad körül látsz, amit átélsz, ahogyan a napjaid telnek, ahogyan bánnak veled az emberek, akikkel találkozol, mind arról tanúskodik, hogy miben hiszel. Mutatok néhány példát:

Ha nem figyelnek rád, amikor beszélni kezdesz, akkor abban hiszel, hogy nem fontos, amit mondasz.
Ha eddigi párkapcsolataidban bántottak és kihasználtak, akkor abban hiszel, hogy nem vagy méltó egy egyenrangú kapcsolatra.
Ha mindig kevés a pénzed, akkor abban hiszel, hogy nem érdemelsz többet.

Használd hát a novembert arra, hogy alaposan megfigyeld az életedet, és regisztrálj minden mozzanatot, amiről úgy érzed, hogy nem járul hozzá ahhoz, hogy boldogan, szerelmesen élj. Építs magadnak új hitet, amely teljes mértékben azt tükrözi, aki valójában vagy: gyönyörű, vonzó, szeretni való és szeretetre érdemes, csodálatos és különleges ember.

Új felismerésekkel teli, szerelmes novembert kívánok neked!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

 

 

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő

Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top