Mindennapok

Melyik nem család a 3 közül? Izgalmas teszt

Szerinted a három ábra közül melyik az, amelyik NEM családot ábrázol? Választásod különleges dolgot árul el rólad.

Sokan megijednek a pszichológiai tesztektől, vélhetően azért, mert nem szeretnének szembe nézni valamelyik tulajdonságukkal, személyiségvonásukkal. Pedig ezek a tesztek csöppet sem rémisztőek, sőt nagyon sokat segíthetnek a személyiség fejlődésében. Döntésed ugyanis sok mindent elárul rólad, ezért olyasmit is felfedezhetsz magadban, amiről eddig talán nem is tudtál, vagy nem értettél.

Ebben a különleges személyiségtesztben ezúttal azt kell eldöntened, hogy szerinted a három rajz közül melyik az, amelyik nem egy családot ábrázol. Első ránézésre semmi különös nem látszik a rajzokon, de ha jobban megnézed, találsz eltéréseket. Nos, melyik család nem család? Csak akkor görgess a válaszokhoz, miután döntöttél. Izgalmas személyiségteszt következik. Felkészültél?

család személyiségteszt önismeretHa úgy gondolod, az első kép az, amelyik nem családot ábrázol

Választásod azt sugallja, hogy nem igazán vagy családcentrikus típus. A rajzon ugyanis úgy tűnik, mintha az anya távol tartaná kislányát az apától, míg a férfit mindez csöppet sem izgatja. A teszt szerint gyermekkorodban nem volt előtted határozott apakép vagy minta, ezért hajlamos lehetsz azt érezni, hogy segítened kell másoknak. Talán semmitől sem érzel nagyobb boldogságot, mint amikor a segítségeddel fordul pozitív irányba a többiek élete. Ennek ellenére sem tudod a lelked mélyén, hogy milyen is egy igazi család.

Ha szerinted a második rajz az, amelyik nem családot ábrázol

Nagyon úgy tűnik, komoly lelki trauma érhetett téged, ha erre a rajzra esett a választásod. Ez a kép ugyanis a legboldogabb családot ábrázolja, a szülők szeretettel fogják körbe kislányukat. Rosszul működő családban nőhettél fel, persze akkoriban ezt nem tudhattad, és úgy tűnik, a mai napig sem tudatosodott mindez benned. Könnyen előfordulhat, valamelyik szülőd durván viselkedett veled, bántalmazott vagy éppenséggel valamilyen feldolgozatlan mentális betegségen szenvedett, míg a másik erősen társfüggő lehetett. A valódi családról nincsenek valódi tapasztalataid, ezért gondolhattad, hogy a legboldogabbnak ábrázolt család valójában nem is család.

Ha úgy véled, a harmadik rajz az, amelyik nem családot ábrázol

Kifejezetten családcentrikus típus lehetsz, ha erre a rajzra esett a választásod. Az alakokat alaposabban megnézve feltűnik, hogy a miniszoknyás nő ügyet sem vet a gyermekére, de az apa sem különösen figyel a kislányra. Saját magukkal foglalkoznak elsősorban. A teszt alapján nagyon jó természetű lehetsz, akinek álma a szilárd, összetartó és megbízható család. Nem véletlen tehát, hogy a harmadikként ábrázolt családot gondolod hamisnak. Hiszel a házasságban, a családi értékekben, amely minden mást megelőzve az életed legfontosabb része. Szívesen segítesz és gondoskodsz másokról, célod, hogy boldog és élhető környezetet teremthess.

(via a mind unchained)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top