Horoszkóp

Ez a szerelem 5 lépcsőfoka. Te is megállsz a harmadikon?

Hallottál már a szerelem 5 lépcsőfokáról? Most megismerheted valamennyit, sőt azt is megtudhatod, a legtöbben már a harmadik szinten megállnak. Te is közéjük tartozol? Ha pontosan tudod, milyen folyamatokon halad végig a párkapcsolatod, a csalódásoktól is megóvhatod magad.

A szerelem 1. lépcsőfoka: a szenvedély

Végre úgy érzed, álmaid hercegével avagy hercegnőjével találkoztál. Kedves, vonzó, elképesztően szexi, minden stimmel nála, amire vágytál. Elöntenek az érzések, a szenvedély, fura gombócot érzel a gyomrodban, a szíved hevesebben dobog, sokkal többet mosolyogsz, mint máskor. Ragyogsz az érzéstől. A szerelem első lépcsőfoka olyan időszak, mintha a mézesheteket töltenéd. Élvezed minden pillanatát.

A szerelem 2. lépcsője: a kapcsolat egyre komolyabb

A második lépcsőn a kapcsolat mélyül. Úgy érzed magad, mintha egy romantikus film főszerepét játszanád. A lehető legtöbb időt töltitek együtt, akár a házastársak. Az őrült érzések már csillapodnak, nyugodtabb időszakot éltek. Még mindig nagyon vonzó a szex, az érzések erősek és maguktól értetődőek. A kapcsolat egyre komolyabb, mégis időnként elönthet az aggódás, hogy tényleg veled történik mindez, valóban igaz lehet a szerelmetek?

szerelem lépcsőfokok párkapcsolat

Ez a szerelem 5 lépcsőfoka. Te megállsz a harmadikon?

A szerelem 3. foka: valami megváltozik

Miközben a barátaid valahol a világ másik végén nyaralnak vagy éppenséggel a Balatonon buliznak, te munka után sietsz haza rendet rakni, takarítani, vacsorát készíteni. Úgy érzed, párodnak természetes, hogy vele vagy, hogy átöleled, hogy rendet csinálsz, hogy minden jó így, ahogy van. Egyre komolyabban foglalkoztat, vajon hová tűntek az érzések? Hová tűnt az izgalom, és mi ez megszokottság? Ebben a szakaszban tökéletesen látod társad valódi személyiségét, több tulajdonsága kifejezetten bosszanthat, talán azt érzed, ennél a sivárságnál az egyedüllét is jobb lehet. Mintha csak illúzió lett volna, ami veletek történt az elején. A legtöbb pár ennél a pontnál adja fel, sokan a szerelem harmadik lépcsőfokán szakítanak.

A szerelem 4. lépcsőfoka: az ébredés

Ha mégsem szakítottatok, és a párkapcsolat továbblépett a negyedik szintre, akkor hamarosan ráébredtek, egyikőtök sem tökéletes. A rószaszín köd szertefoszlott, visszatértek a földre, melyen stabilan, két lábbal álltok. Már nem istenként és istennőként tekintetek egymásra, hanem hús-vér emberi lényként, ismeritek egymás gyarlóságát, hibáit, de az értékes tulajdonságokat is. Ráébredtek, mennyire fontosak vagytok egymásnak, a szerelem érzése mély és összetartó szeretetté válik. Felléptek a valódi szeretet negyedik lépcsőjére, ahol megértitek és elfogadjátok egymást.

A szerelem 5. foka: közösek a célok

Az igaz szerelem legmagasabb fokán elfogadjátok a másikat a hibáival, a gyengeségeivel együtt. A viták, a veszekedések helyett a megoldásra törekszetek. Közös célokat tűztök ki, közösen oldjátok meg a problémákat. Ütős és verhetetlen csapatot alkottok. Közös jövőben gondolkoztok, egy hajóban eveztek.

(via life hack)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top