Horoszkóp

Ez történik veled, ha ezentúl csak vizet iszol

Talán eszedbe sem jut, mennyien szomjaznak a világban. Sőt arra sem gondolsz, milyen hihetetlenül szerencsés országban élhetsz, ahol kiváló minőségű víz folyik még a csapból is. Ennek ellenére te is szénsavas, cukrozott üdítőitalokkal, frissítőkkel csillapítod a szomjad, pedig a víz csodákat tesz – a testeddel is. Mi történik, ha ezentúl csak vizet iszol? Próbáld ki, és magad is meglepődsz a változáson.

Miért ne tehetnél egy próbát? Legalább egyetlen hónapra. Amikor csak és kizárólag szénsavmentes ásványvizet iszol. Az eddigi üdítők, szénsavas frissítők, dobozos gyümölcslevek, teák helyett 30 napon át ásványvizet töltesz a poharadba. Nemcsak a kalóriákkal spórolsz, de bámulatos változást tarpasztalhatsz magadon. Íme.

Felfrissül az agy

Tudományosan igazolták a víz jótékony hatását az agy működésére. Tested 70, míg az agy 80 százaléka víz. Nem véletlen, ha a hiánya olyan tüneteket okozhat, mint fáradékonyság, memóriazavarok, koncentrációs nehézségek, fejfájás. Amikor megfelelő mennyiségű vizet iszol, nemcsak napközben érzed magad frissebbnek és összeszedettebbnek, de sokkal jobban és pihentetőbben is alszol. Javul a közérzeted és hangulatod is.

A víz méregtelenít és fogyaszt

A megfelelő mennyiségű tiszta víz elengedhetetlen a szervezet optimális anyagcseréjéhez. A víz kimossa a szervezetben felgyülemlett méreganyagokat, nem mellesleg a székrekedés sem kínoz többé. A méreganyagok a beleken túl a vizelettel is folyamatosan ürülnek a szervezetből. A víz a belső szervek optimális működéséhez nélkülözhetetlen. Amikor fogyni szeretnél, az egészséged érdekében az egyik legfontosabb szabály, hogy napi legalább két liter szénsavmentes ásványvizet fogyassz el. Ha üdítők helyett ezentúl csak vizet iszol, már önmagában ezzel jóval kevesebb kalóriát viszel a szervezetbe, és a súlyodból is veszítesz.

ásványvíz diéta méregtelenítés fogyás

A víz veled is csodákat tesz

A víz csodát tesz a bőrrel

Bőröd és hajad is szomjazik a tiszta vízre. Amikor napi több pohárnyi vizet iszol, bőröd, hajad és a körmöd is megfelelően hidratált és fényes lesz. Nagyon erős jelzés, hogy keveset iszol, amikor száraznak érzed a bőröd, gyakran viszket, és nem győzöd hidratáló testápolóval kenegetni magad. A száraz bőr jóval előbb ráncosodik, gyorsabban öregszik, így a fiatalságodat, a feszességet is tovább őrizheted meg, ha cukros üdítők helyett ezentúl inkább vizet iszol.

(via the hearty soul)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top