Horoszkóp

5 ősi technika, hogy lenyugtasd az elméd

Számtalan módszer létezik, amellyel megnyugtathatod magad. Ezekkel a jól bevált, ősi módszerekkel könnyedén lecsillapíthatod az elméd. Stresszes, nehéz időszakokban különösen hatékonyak lehetnek ezek a tippek. Próbáld ki, érdemes.

A bölcs emberek szerint „a béke nem azt jelenti, hogy keresned kellene egy helyet, ahol nincs zaj, nincsenek problémák, vagy nem kell keményen dolgozni. A béke azt jelenti, hogy az elmédtől a szívedig csend és nyugalom jár át”. A jelen világban szinte alig szakítunk időt a pihenésre, a kikapcsolódásra. Az élet nagyon sok stresszel, küzdelemmel jár. Éppen emiatt még fontosabb, hogy az egészséged érdekében lazíts, és megszabadulj a feszültségektől. Néhány bevált ősi technikával, módszerrel visszatérhetsz a belső békédhez, a lelki harmóniához. Próbáld ki ezeket a tippeket, és használd minél többször. Érdemes.

1. ősi módszer az elméd lecsendesítéséhez

Próbálj minden helyzetben a jóra, a pozitív dolgokra fókuszálni. A mindennapokban nem kerülheted el, hogy negatív gondolatok, történések érintsenek meg. Úgy tartja a mondás, minden rosszban van valami jó. Próbáld a jót megtalálni a fájdalmas helyzetekben is, még ha nem is könnyű. Használd minden reggel azt a bevált technikát, hogy az ébredést követően valamilyen jó dologra gondolsz. Egy kellemes emlékre vagy valamire, amit el szeretnél érni. A napod máris sokkal pozitívabban indul.

2. ősi módszer az elméd megnyugtatására

Gondolj kellemes szavakra. Gyűjts össze ilyeneket, és amikor zaklatott időszakot élsz, ismételgesd magadban ezeket. Az elmédet megnyugatja, amikor olyan szavakat sorolsz, mint nyugalom, béke, derű, vidámság, szerelem, szeretet, szellő, fény, stb. Azok a kifejezések, szavak, amelyek egy csodás tájat írnak le, talán még hatékonyabban oldják a stresszt és a negatív energiákat, és nyugtatják meg, csendesítik le az elmédet.

 

Ezzel az 5 bevált ősi módszerrel megnyugtathatod az elmédet

3. bevált technika az elme megnyugtatására

Éld meg a jelen pillanatot, ami azt jelenti, ne a múlton bánkódj, vagy ne a jövőd miatt aggódj. A legtöbb szorongás pontosan amiatt ér, hogy bizonytalannak látod a helyzetedet. Ezekkel a negatív érzésekkel még inkább erősíted a stresszt, de a problémákat nem tudod megoldani. Inkább próbálj meg arra koncentrálni, amit itt és ebben a pillanatban tehetsz mindazért, amit el szeretnél érni. A pozitív gondolatok nemcsak lecsendesítik az elmédet, de a magad útján haladva mindent megteremtesz, amire vágysz.

4. bevált módszer az elme lecsendesítésére

Talán a lazítás egyik legkellemesebb és leghatékonyabb módja, amikor a természetben sétálsz. Stresszes időszakban a lehető legfontosabb, hogy kimozdulj a négy fal közül, és minél többet mozogj a friss levegőn. Az erdő nyugalma és csendje erősen és gyógyítóan hat a lélekre is.

5. bevált módszer elméd megnyugtatására

Természetesen a meditáció sem maradhat ki az összeállításból, hiszen tökéletes és bevált ősi módszer a lazításhoz. Kényelmes helyzetben csak becsukod a szemed, és gondolhatsz valamilyen pozitív dologra, de hallgathatsz meditációs zenét, szöveget is, ez mind-mind rendkívül hatékonyan segíthet.

(via power of positivity)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top