Horoszkóp

7 érdekes infó, amit nem tudtál a csakrákról

A csakrák az emberi test energetikai rendszeréhez kapcsolódnak. Számos betegség kialakulását a működési zavaraikra vezetik vissza. Amikor megfelelően működnek, kicsattansz az egészségtől, nem mellesleg bármit megvalósíthatsz, amit csak szeretnél. Ezúttal 7 olyan fontos és nagyon érdekes információt osztunk meg a csakrákról, amelyekről talán korábban még sosem hallottál. Íme, az izgalmas összeállítás.

1. Több mint csupán egyetlen csakrarendszer

Nagyon sokan úgy tudják, és úgy gondolják, egyetlen rendszer fut végig a test középpontjában a hét csakra vonalán. A valóság ezzel ellentétben ugyanakkor az, hogy a hét főcsakra mellett még ezernyi – ha nem milliós nagyságrendű – csakrapont található az emberi testben.

2. A csakrákat bárki érzékelheti

Sokan azt gondolják, különleges képesség vagy tanulás szükséges ahhoz, hogy a csakrákat érzékelni lehessen a testben. Nos, ez szintén nem igaz, mert valójában semmi egyébre nincs ehhez szükség, mint egy laza, meditatív állapotra. Bárki képes érzékelni és megtapasztalni a csakrák működését, energiáját, ha nem is első alkalommal, de némi gyakorlás után egészen biztosan.

3. A csakrákat fogalomként értelmezik

A csakrákat a modern tudomány fogalomként értelmezi, hiszen pontos ismeretekkel a nyugati világ még nem rendelkezik ezekről a pontokról. A legtöbb ember a csakrákat fogalomként tudja csak értelmezni, és nem mint a testben végigfutó energiarendszert. Mindenesetre egyre többeket érdekel ez a különös energetikai rendszer, és az is biztos, hogy a világhálón nagyon olvassák a csakrákról szóló cikkeket.

4. A 7 csakráról már 1577-ben írtak

Nos, igen. Keleten jóval régebbi ez a tudás, mint a nyugati világban. Szanszkrit nyelven íródott a mindmáig legkorábbi és legrészletesebb feljegyzés a hét csakra rendszeréről, amely megmagyarázza azok működését az emberi testben.

5. A csakrákat istenségekhez kapcsolták

A hinduk mindegyik csakrához egy-egy istenséget kapcsoltak, vagyis az isteneikkel hozták összefüggésbe az energetikai rendszert. Különféle mantrákat társítanak a csakrákhoz, amelyeket az istenségek energiáival együtt alkalmaznak a test megfelelő pontjain.

6. Az öt elem is megjelenik

Az első öt csakrához, vagyis a gyökércsakrához, a szexcsakrához, a napfonat vagy köldökcsakrához, a szívcsakrához, valamint a torokcsakrához társították az öt elemet, sorrendben így: a föld, a tűz, a levegő, a víz és végül az éter.

7. Tudományosan nem bizonyítható a csakrák létezése

Valóban igaz, hogy tudományosan nem bizonyították még a csakrák létezését, ennek ellenére nagyon is valódiak. És az is sokat mondó, hogy a keleti vallásokban sok száz éve ismerik ezt a különleges rendszert. Azt már nyugaton is elismerik, hogy végigfut a testen valamilyen energia, melyet ősi keringési rendszernek neveztek el.

(via educate inspire change)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top