Horoszkóp

Megtalálod az eltérő korcsolyát? Csak keveseknek sikerül

Ezen a rajzon látszólag valamennyi korcsolya teljesen azonos. Majdnem. Egyetlen korcsolya mégis eltér a többitől. Megtalálod? Neked vajon sikerül? Ha igen, akkor azon kevesek közé tartozol, akik látása az átlagosnál élesebb.

Bármilyen furcsa, de a rengeteg teljesen egyforma korcsolya között megbújik egyetlenegy, amelyik nem ugyanolyan. Megtalálod? Nem baj, ha nem sikerül azonnal. Az ilyen jellegű fejtörőkkel ugyanis formában tarthatod és erősítheted a koncentrációs képességedet. Lehet, azon kevesek közé tartozol, akik pillanatok alatt megtalálják az eltérést, de az is lehet, számodra a feladat hosszabb időt igényel. Az biztos, a fejtörő könnyen becsapja az agyadat és a szemedet. Ne add fel, tégy újabb és újabb próbát. Vajon, sikerül?

Nos, mennyire tudtál koncentrálni? Mennyire vagy alapos és figyelmes? Mennyire vagy kitartó? Ez a kis játék ugyanis ezekre a képességekre, személyiségjegyekre is rávilágít. Ha nem találtad volna meg az eltérést, érdemes minél több hasonló feladatot megoldanod, amelyekkel fejlesztheted a szemed, a fókuszálást. A rajz éppen attól különleges, hogy első, de még a második és harmadik pillantásra is valamennyi korcsolyát azonosnak látod, ezért agyad elhiszi, hogy valamennyi egyforma. Ha nem tudnád, hogy keresned kell egyet, akkor könnyen előfordulhat, sosem tűnne fel a különbség, hiszen agyad úgy “tudja”, minden rajz egyforma. Mivel tudod, hogy van egy eltérés, ezért esélyes, hogy előbb-utóbb megtalálod. Sokan egyesével végighaladnak a korcsolyákon, gondolva, talán sikerül. Még így sem biztos. Nem is érdemes elkeseredned, ha ezúttal rejtve marad előtted a megoldás. Egy következő és hasonló feladathoz máris tapasztalatot szereztél. Segítünk a megfejtésben is. Íme.

Tényleg olyan mint a többi? Nem teljesen… Reményeink szerint azért élvezted ezt a kis játékot.

(via wikr)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top