Horoszkóp

180 fokot fordul az életed, ha ezt a 10 dolgot elengeded

Valóban azon múlik a boldogságod, hogy megszabadulsz-e bizonyos dolgoktól az életedben. Ezt a 10 szokást, a negatív gondolatokat mindenképpen érdemes elengedned, és meglátod 180 fokos fordulatot vesz az életed. Mire vársz még? Vágj bele!

Minden a fejből indul ki. Még az is, hogyan érzed magad. Amikor a fejedben teszel rendet, a lelkedben és az életedben is rendet teszel. Szabadulj meg minél előbb ettől a 10 nyomasztó gondolattól, szokástól, és az életed akkorát változik, hogy magad sem hiszed el.

1. Vágd el a ragaszkodást

Szenvedésed gyökere a ragaszkodásokban rejlik. Nagyon sokan vágynak rá, hogy magukénak tudhassanak tárgyakat, pénzt, de akár embereket is. Márpedig ez a ragaszkodás épp a továbblépésben akadályoz meg. Engedj el mindent, amire már nincs szükséged, ami ott porosodik a szekrényedben, vagy azokat az embereket, akik manipulálnak, mérgeznek téged. Magad is meglepődsz, mennyire fellélegzel a “nagytakarítást” követően.

2. Engedd el a bűntudatot

A bűntudat rendkívül mérgező gondolatokkal árasztja el testedet, lelkedet egyaránt. Nagyon mély és fájdalmas érzés, amely megakadályoz, hogy észrevehesd a szép és jó dolgokat magad körül. Gondold végig, miért érzel bűntudatot, szembesítsd magad az érzéssel, mondd ki hangosan, és hagyd elmenni. A bűntudat visszaránt, és gátol, nem segít semmiben. Akkor miért ragaszkodsz még mindig hozzá?

3. Szakíts az önkritikával

A folyamatos önkritikával magadat bántod. Az igazság az, senki és semmi sem tökéletes. Amellett, hogy nem érzed jól magad a bőrödben, nyilvánvalóan nem is szereted magadat. A boldogság és elégedettség egyik legfontosabb összetevője, hogy fogadd el önmagad olyannak, amilyen vagy. Nem számít, mekkora a ruhaméreted, nem számít, milyen iskolát végeztél, nem számít, milyen szülő vagy, a szépség ott van benned. Csupán észre kell venned.

4. Engedd el a negatív és a kényszeres gondolatokat

Próbáld meg észrevenni azt a pillanatot, amikor elborítanak a negatív gondolatok, amikor szinte már kényszeresen is ugyanazokon a frázisokkal dühíted magad. Bármilyen nehéznek is tűnhet, de állítsd le ezeket a gondolatokat, parancsolj a fejednek, hagyja abba, maradjon csendben. Meglátod, csupán gyakorlás kérdése, hogy megszabadítsd magad a kínzó és őrjítő gondolatoktól.

5. Nincs szükséged a haragra sem

Haragot tartani az egyik legnegatívabb szokás. Ártalmas a lelkednek, ártalmas a testednek. Könnyen lehet, akire haragszol, valójában már rég elfelejtette, mivel bántott meg. Éli az életét boldogan, te pedig továbbra is őrlődsz a haragodban. Neki nem ártasz az érzéssel, magadnak annál többet. Bocsáss meg, és olyan boldogító és könnyű érzések szállnak meg, amelyeket korábban talán sosem éreztél még.

6. Ne halogass többé

A halogatás nagyon sok emberre jellemző. “Majd megcsinálom holnap” – aztán persze az a holnap sosem jön el. Az idő tényleg nem vár, a halogatással lemaradhatsz a legnagyszerűbb lehetőségekről. Ne halogasd tovább az elengedést sem.

7. Engedd el a múltat

Biztosan ért a múltadban számtalan nagyon pozitív, és könnyen lehet, hogy még több kellemetlen élmény. Bármi is történt, már nem hozhatod vissza, elmúlt, éppen ezért sem érdemes a múltban létezned. Önmagadért a jelen pillanatban tehetsz, azért is, hogy a holnapod még szebb lehessen. Hagyd a múltat távozni, és figyelj inkább a jelenlegi lehetőségekre.

Engedd el ezeket az érzéseket és gondolatok, és szerencsére fordul az életed
Engedd el ezeket az érzéseket és gondolatok, és szerencsére fordul az életed

8. Tovább kell lépned a szakításon is

A szakítás, amikor összetörték a szíved, rendkívül fájdalmas érzés lehet. Mégis, az élet megy tovább, rád is újabb és újabb lehetőségek várnak. Az önmagában teljesen rendben van, ha meggyászolod a kapcsolatodat, a probléma akkor kezdődik, ha túl hosszan ragaszkodsz, ha bezárod magad, ha nem nyitsz az új ismeretségek felé. Lépj túl a fájdalmon.

9. Engedd el a munkát, ha nem szereted

Azok a feladatok, amelyeket inkább csak negatív érzésekkel végzel, amelyekért már nem tudsz lelkesedni, szintén visszahúznak, és elszívják az energiáidat. Ha már hosszabb ideje gyűlölöd a munkádat, már az is nehézséget okoz, hogy reggel bemenj dolgozni, itt az ideje, hogy újabb állást keress magadnak. Az új lehetőség újult erővel és lelkesedéssel tölt fel.

10. Ne nézd folyton az órát

Az idő mindenki felett múlik. Mindig lesznek nálad fiatalabbak, szebbek, okosabbak, jobbak, sikeresebbek, stb. Ha az életkorodon rágódsz, meg azon, hogy a fiatalabbaknak mennyivel egyszerűbb minden, akkor azt fogod észrevenni, hogy nekik valóban egyszerűbben megy minden. Ők nem az idő múlásával foglalkoznak, inkább élvezik a jelen pillanatot. Teljesen mindegy, hány éves vagy, az örömet az életed minden pillanatában megtalálhatod. Csak rajtad múlik.

(via gostica)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top