Horoszkóp

Ezért az olvasás a legintelligensebb tevékenység

Az olvasástól okosabb lehetsz. Magától értetődő kifejelentésnek tűnik. A pontos magyarázat ugyanakkor mégis kicsit trükkösebb ennél. Nos, miért is teszel önmagaddal a legjobbat, ha minél többet olvasol? Íme a nagyon is logikus válasz.

Az olvasás bizonyítottan fejleszti az intelligenciát, a problémamegoldó és az elemző képességet. Talán ezért sem véletlen, hogy az iskola befejezését követően sokan újra és újra könyvet vesznek a kezükbe.

Amikor gyermekként olvastál, ezzel a tevékenységgel fejlesztetted a leginkább a szókincsedet, de bármilyen információt könnyebben befogadtál az olvasott szövegen keresztül. Mindez felnőttként is pontosan ugyanígy működik. Valójában tehát egész életedben szükséged van az olvasásra, a tanulásra, mellyel új képességeket szerezhetsz, vagy egyszerűen csak kikapcsolódhatsz, lekötheted magad.

Az olvasás végigkísér az egész életeden. Bizonyított az is, hogy aki már kisgyermekként megszerette az olvasást, később sem válik meg tőle. Sokan átmenetileg felhagynak az olvasással, miután házasságot kötöttek, vagy gyermekük született, esetleg a munkájuk köti le őket annyira, hogy nem jut idejük erre a szabadidős tevékenységre. Később többnyire mégis visszatérnek a könyvekhez. Az idősebb lélek erősen vonzódik az új ismeretek megszerzése iránt még akkor is, ha fiatalabb korban nem igazán vonzotta az olvasás.

Az életkor előrehaladtával sokan el sem tudják képzelni a mindennapokat egy izgalmas könyv nélkül. Szívesen és még többet olvasnak, mint korábban. Kutatás igazolja, hogy az olvasás az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát is csökkenti, frissen tartja az elmét, a gondolkodást, a memóriát.

A rendszeres olvasás bizonyítottan enyhíti a szorongást, az elmére és a lélekre egyaránt pozitív hatást gyakorol. Az olvasott emberek nemcsak szellemileg frissebbek, de magasabb az intelligenciájuk, okosabbak. Az olvasás a kreativitást, a fantáziát is fejleszti. Már csupán ebből az okból is érdemes minél több könyvet fellapoznod.

Az olvasás a legintelligensebb szórakozás
Az olvasás a legintelligensebb szórakozás

(via i release)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top