Horoszkóp

4 módon manipulálnak a mérgező emberek

A mérgező típusú emberekről a legtöbbször nem is tudod pontosan, hogy azok. Érzed, hogy valami nem stimmel, de olyan ügyesen manipulálhatnak, hogy te érzed magad rossznak, gyengének, méltatlannak. Milyen módszereket vetnek be, hogy uralkodjanak fölötted, és elhitessék, ők a tökéletesek, te pedig örülhetsz, hogy megütötted a főnyereményt? Íme, a legtipikusabb jelek.

Könnyen lehet, szerelmed is a mérgező emberek táborát erősíti. Csak nem tudsz róla. Szereted, elfogadod, vele akarsz lenni. A legtöbbször ugyanis nem könnyű felismerni a jeleket. Olyan ügyesen manipulálhat érzelmileg, hogy elhiszed, tényleg veled vagy benned van a baj, és még inkább ragaszkodsz párodhoz. Ideálisnak, tökéletesnek látod őt, hiszen elhiteti veled, közben szenvedsz, és nem tudod pontosan, hogy miért. Ismerd fel mielőbb a mérgező kapcsolat jeleit. Ehhez adunk most segítséget.

1. A mérgező ember szerint minden a te hibád

Amikor kapcsolatodban adódik valamilyen probléma a mérgező társ téged hibáztat azért. Soha nem ismerné be ugyanis, hogy ő is legalább annyira okozója a kialakult helyzetnek, mint te. Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban a másik fél ugyanúgy elgondolkozik a hibákon, egy mérgező partner kritikával ostromol, és hiteti el veled, hogy mindenért te vagy a felelős.

2. A mérgező ember úgy gondolja, jobb nálad

A mérgező emberek játékának neve: kontroll minden fölött. Bármit teszel, vagy mondasz, amit társad kritikának érzékel, azonnal ellentámadásba lendül, és a beszélgetést a maga javára fordítja. Meggyőződése ugyanis, hogy a kritika téged illet, hiszen ő tökéletes, és sokkal jobb nálad. Mindenben.

3. A mérgező ember addig beszél, amíg elhiszed

Olyan logikai fordulatokkal él, amivel meggyőzhet, bármit gondolj is, az téves. A beszélgetéseket, vitás helyzeteket mindig a maga javára fordítja. Nem tudsz olyan érvet felhozni, amire ne lenne újabb meggyőző válasza. Remekül tereli másfelé a beszélgetést. Okosan érvel, nehéz rajta fogást találni még akkor is, amikor valójában pontosan tudod, a probléma gyökere ő maga. Mégis meggyőz mindennek az ellenkezőjéről.

4. A mérgező ember érvel

Addig sorolja az érveit, amíg kételkedni kezdesz a saját józan ítélőképességedben. Már-már úgy gondolhatod, megzakkantál, vagy elment az eszed, ami persze egyáltalán nem igaz. A mérgező ember pontosan arról próbál meggyőzni, hogy hibásak a gondolataid, és segítségre lenne szükséged. Ez a legdurvább és legveszélyesebb manipulációs eszköze.

A mérgező emberek ezekkel a módszerekkel manipulálnak
A mérgező emberek ezekkel a módszerekkel manipulálnak

(via ewao)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top