Horoszkóp

7 okból öleld meg a párod minél többször

Az ölelés vitathatatlanul az egyik legjobb dolog a világon. Ráadásul számos pozitív hatást is gyakorol a testedre, a lelkedre és a párkapcsolatodra. Miért öleld meg a párod és a gyermekeidet is minél többször? Hét igen meggyőző érvet találtunk rá.

1. Az ölelés erősíti a bizalmat a kapcsolatban

A biztonság, a következetesség, a stabilitás, a bizalom mind-mind a tartós párkapcsolat fontos összetevője. Az ölelés éppen ezeket az érzéseket adja, és legyen felnőtt vagy gyerek, pontosan ezekre vágyik. Gondolj csak bele, amikor átölel a párod, mennyire biztonságban érzed magad a karjaiban.

2. Az ölelés melegen tart

Szó szerint és átvitt értelemben is. Amikor fázol, hihetetlenül jóleső érzés a párod meleg testéhez hozzábújni. Az érzések sem hűlnek ki vagy múlnak el egymás iránt, ha gyakran ölelitek meg egymást.

3. Az ölelés oldja a negatív érzéseket

Amikor a párod dühös vagy valamiért mérges, öleld át. Tapasztalni fogod, pillanatok alatt oldódik benne a feszültség. Ha magányosnak érzed magad, ha valamiért szorongsz, az ölelés ismét csak pozitív hatást gyakorol rád. 

4. Az ölelés boldogsághormont termel

A boldogság érzését a szerotonin hormonnak is köszönheted. Márpedig az ölelés éppen ennek a hormonnak a működését aktiválja. Szóval, minél több ölelés, annál több boldogság.

5. Az ölelés még az immunrendszert is erősíti

Az előző gondolatot követve a pozitív érzések, a boldogság az immunrendszer működésére is kihatnak. Az ölelés egészségesebbé tesz, hiszen erősíti a szervezet ellenálló képességét. Újabb érv arra is, hogy minél többször öleld meg gyermekedet is.

6. Az ölelés az önbizalmat is erősíti

Bármilyen furcsa, de ez az egyszerű mozdulat az önbizalomra is hatást gyakorol. Főként gyermekkorban lényeges, hogy szeretet, bizalmat kapjunk a szüleinktől, és persze ugyanezt adjuk tovább a gyerekeknek. A gyakran átölelt gyerekek önbizalma sokkal erősebb, mint azoké, akiket szüleik kevésbé ölelgettek.

7. Az öleléssel pozitív energiákat cseréltek

A világban számtalan negatív történéséről hallani, ami valójában mindenkire kihat. Amikor két ember megöleli egymást, pozitív energiák cserélődnek, pozitív energiákat sugároznak a környezetükbe. Éppen ezért is fontos a minél több ölelés, hiszen ilyen apróságnak tűnő mozdulattal pozitív energiákat sugárzol a környezetedbe, miközben természetes módon megszabadítod magad a negatív energiáktól

Ezért öleld meg a párod és a gyerekeidet is minél többször
Ezért öleld meg a párod és a gyerekeidet is minél többször

(via ReRules)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top