Horoszkóp

Ezt az 5 dolgot adják gyerekeiknek az igazán jó szülők

Gyereket nevelni csöppet sem egyszerű feladat. Rengeteg türelemre, kitartásra van hozzá szükség még akkor is, ha a gyermeked iránt érzett szereteted megkérdőjelezhetetlen és magától értetődő. Mit és hogyan tesznek, mit adnak gyerekeiknek az igazán jó szülők? Mire is van igazán szükségük a gyerekeknek a kiegyensúlyozott és boldog élethez? Erre az öt dologra egészen biztosan.

1. Az igazán jó szülők jól szeretik a gyerekeiket

A szeretetnél talán nincs is fontosabb, amit adhatsz a gyerekednek. A szeretet természetesen nem azt jelenti, hogy a gyerek bármit megtehet, vagy agyonajnározod őt. A gyerekek azt szeretnék érezni, hogy fontosak és különlegesek a szüleiknek, akik szeretik őket, megdicsérik, amikor kiérdemelték azt, de megmagyarázzák nekik, ha valamit nem jól csináltak, vagy olyasmit tettek, amit nem kellett volna. 

2. Az igazán jó szülők útmutatást adnak a gyereknek

A gyerekeknek nagyon is szükségük van az iránymutatásra. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és boldog életet élhessenek, tudniuk, ismerniük kell a szokásokat, az erkölcsi értékeket. A szülők saját magatartásmintáikkal is segíthetik a gyerekeket eligazodni a számukra csöppet sem könnyű világban. A gyerekeknek meg kell tanulniuk felelősséget vállalni a tetteikért, meg kell érteniük, hogy bármit is tesznek, annak következményei lehetnek rájuk nézve.

3. Az igazán jó szülők meghúzzák a határokat

A gyerekeknek érezniük kell, mi az a határ, ameddig elmehetnek. Meg kell érteniük, nem léphetnek túl bizonyos határokat, mert az például veszélyes lehet rájuk. Meg kell érteniük, a szülők nem azért mondanak nemet, hogy korlátozzák őket, hanem hogy megtanulják, nem engedhetnek meg maguknak mindent.

4. Az igazán jó szülők tiszteletre tanítják gyermekeiket

És nemcsak arra, hogy tiszteljék a náluk idősebbeket, hanem arra, hogy ők is kiérdemlik a tiszteletet. Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy mindent megkapnak, amit kiejtenek a szájukon, hanem inkább azt, hogy a lehető legjobbat kapják. Elsősorban nem tárgyakban, inkább érzelmekben. A szülők elfogadják a gyerek kéréseit, de persze nem kell mindennel egyetérteniük.

5. Az igazán jó szülők támogatják gyerekeiket

Támogatják, megvédik őket, amikor szükséges. A gyerekeknek szükségük van rá, hogy szüleik mellettük álljanak, érezzék a védelmüket, a gondoskodásukat. Mindez nem azt jelenti, hogy a szülők folyton ellenőrzést gyakorolnak a gyerek fölött. Nem mentik fel a hibáik alól sem őket, de segítenek nekik elsajátítani a legfontosabb leckéket az életben. 

Az igazán jó szülők ezeket megadják a gyerekeiknek
Az igazán jó szülők megadják gyerekeiknek ezeket a fontos dolgokat

(via OmTimes)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top