Horoszkóp

15 dolgot tehetsz a boldogságodért

Önmagaddal, a lelkeddel törődni legalább olyan fontos az egészséged érdekében, mint például a családoddal, a barátaiddal. A kiegyensúlyozott és boldog életet elérheted meditációval, relaxálással is. Most ugyanakkor ennél sokkal de sokkal izgalmasabb tippeket találtunk a lelki harmónia megteremtésére. Próbáld ki, és gyakorold minél többet.

Ahhoz, hogy boldog lehess, önmagában kevés, ha gondoskodsz a megélhetésedről, a gyerekeidről, a párodról. A lelkedre, vagyis önmagadra, a saját igényeidre pontosan ugyanennyire érdemes odafigyelned. Mindez csöppet sem önzőség, de még csak luxusnak sem nevezhető. Bizonyított tény, a lelkileg egészséges emberek kétszer olyan jól teljesítenek munkájukban és az élet bármely területén, mint azok, akik nem törődnek különösebben a saját igényeikkel.

Hogy mit tehetsz lelked és boldogságod érdekében?

Íme 15 szuper tipp. Vágj bele már ma.

  1. Bocsáss meg magadnak. Az apróbb hibákat is. Boldogságod érdekében pontosan úgy tekints magadra, mint ahogyan a legközelebbi barátaidra, szeretteidre.
  2. Adj magadnak mindennap 15 percet. Szánd önmagadra ezt a napi negyedórát, amikor elcsendesedsz és kicsit önmagadba tekintesz. Próbálod meghallani a lelked hangját. Vajon mit üzen?
  3. Hallgass meg mindennap legalább három dalt. A kedvenceidet vagy bármit, ami éppen megszólal például a rádióban és pozitív érzésekkel tölt el.
  4. Írj magadnak levelet. Fogalmazd meg, mennyire szerethető és nagyszerű ember vagy. Eleinte nem lesz könnyű, de hidd el, idővel elképesztő képességeket fedezel fel magadban.
  5. Írhatsz naplót is. Leírhatod röviden, mi minden történt veled, rajzolhatsz is, vagy versben fogalmazhatod meg az érzéseidet.
  6. Csinálj valamilyen kreatív tevékenységet mindennap. Színezhetsz, rajzolhatsz, festhetsz, írhatsz, valójában teljesen mindegy, mivel töltesz néhány percet, a lényeg, hogy kikapcsolj, alkoss, használd született fantáziádat.
  7. Köszöntsd magad minden reggel. Mondj három pozitív dolgot magadnak önmagadról. A napod sokkal könnyebben indul.
  8. Ne vállalj magadra mindent. Kérd szeretteid, munkatársaid, barátaid segítségét. Meg fogsz lepődni, mennyi mindenben segítenek majd nagyon szívesen. Sok esetben az elfogadást is meg kell tanulni.
  9. Légy hálás mindenért, amit az élettől kaptál. Élj bárhogyan is, biztosan találsz olyan dolgokat az életedben, amiért hálát érzel. A hála pozitív érzésekkel tölti meg a lelked.
  10. Meg kell tanulnod nemet mondani. Amit nem teszel meg szívből, inkább ne tedd meg.
  11. Mindenkor végy mély lélegzeteket, amikor valamivel megbántanak, feldühítenek. Nem érdemes lelkedet bosszankodással mérgezned. A tudatos lélegzéssel kifújod magadból az érzéseket.
  12. Egyél mindennap valami finomat, amit igazán szeretsz, bűntudat nélkül. Ez az egy-két falat jár neked. Ez a jutalom.
  13. Próbálj lehetőséget találni, hogy önmagaddal beszélgethess. Hangosan. Épp mintha a legjobb barátoddal csevegnél. Dicsérd meg önmagad a teljesítményedért.
  14. Nézd meg magad mindennap a tükörben, és jegyezd meg, mennyire szép és szerethető ember vagy.
  15. Engedd meg magadnak az érzelmeket. Amikor sírni van kedved, ne fogd vissza magad, de az örömet, a szívből jövő nevetést is engedd meg. Figyelj az érzéseidre minél tudatosabban.

Önmagadat elfogadni és szeretni pontosan ugyanazokat az érzéseket jelenti, mint amiket másoknak megadsz. Légy kedves önmagaddal is. Megérdemled a szeretetet, megérdemled önmagad szeretetét. Lelked felszabadul, és megkönnyebbül. Próbáld ki, érdemes.

Ezekkel az egyszerű tippekkel még boldogabb lehet az életed
Ezekkel az egyszerű tippekkel még boldogabb lehet az életed

(via I Heart Intelligence)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top