Horoszkóp

Ezt a 6 szokást érdemes ellesni a sikeres emberektől

Az igazán sikeres, vonzó és intelligens embereknek hat olyan egyszerű szokásuk is van, amelyeket érdemes tőlük ellesni. Teljesen mindegy, milyen külsővel, milyen belső tulajdonságokkal rendelkezel, ezekkel a tippekkel a te életed is gyökeresen megváltozhat. Miért ne követhetnéd ugyanezeket a szokásokat mostantól te is?

1. szokás: Légy következetes!

Tűzz ki magad elé célokat, amelyeket meg is valósítasz. Céljaid megvalósítása ugyanis magabiztossággal tölt el. Márpedig a határozottság, a magabiztos fellépés, a helyes önértékelés és önbizalom rendkívül szimpatikussá tehet téged is. Mindez pedig abban is segít, hogy kihozd önmagadból a lehető legtöbbet. Amikor jól érzed magad a bőrödben, sokkal többet mosolyogsz, a mosoly erejét pedig részletezni sem szükséges. Váljon szokásoddá a mosoly és a magabiztosság!

2. szokás: Meditálj minél többet!

A meditáció, a relaxálás jótékony hatásait sem kell túl részletesen ecsetelni. A sikeres és intelligens emberek rendszeresen meditálnak, közben pedig figyelnek a belső hangokra, megérzésekre. Nemcsak a céljaikat valósítják meg egyszerűbben a meditációnak köszönhetően, hanem oldják a felgyülemlett stresszt, a feszültségeket is. A meditáció abban is segít, hogy az aktuális feladatra tudjanak összpontosítani. Meditálj te is minél többet a sikeres életért!

3. szokás: Légy önmagad!

A sikeres emberek nem akarnak másoknak tűnni, önmagukat adják. Tisztában vannak képességeikkel, de a gyengeségeiket sem takargatják. Foglalkoznak önismerettel, és fejlesztik is az önismeretüket. Sokakkal ellentétben nem gondolják, hogy a gyengeségek hátrányt okoznának az életükben. Azok is a személyiségük részét képezik, így azok is hozzájuk tartoznak. Fogadd el önmagad pontosan olyannak, amilyen vagy, és meglátod, felszabadul a lelked, sokkal könnyebben valósítod meg az álmaidat.

4. szokás: Azt tedd, amit fontosnak gondolsz!

És ne azt, amit mások várnak el tőled. A sikeres és intelligens emberek nem mások elvárásai szerint élik az életüket, csak önmaguknak akarnak megfelelni. Tudnak nemet mondani, amikor a helyzet azt kívánja. A saját életüket élik, és nem akarnak mások előtt jobb színben feltűnni. Nem foglalkoznak azzal sem, mások mit gondolnak róluk. Neked sem kell többé amiatt aggódnod, hogy mások milyen véleményt alkotnak rólad. Az az ő dolguk, és nem a tiéd.

5. szokás: Légy figyelmes!

Szinte mindenki szeret beszélni, beszélgetni. Mégis csak viszonylag kevesen vannak azok, akik figyelmesen meg tudnak hallgatni másokat. A hallgatás művészet, az intelligens emberek pedig elsajátították ezt a különleges képességet. Próbálj meg arra figyelni, amit beszélgetőtársad mond vagy mesél, és amikor befejezte a mondanivalóját, akkor fűzd hozzá a saját gondolataidat. Nem könnyű, hiszen sokaknak a hallgatás közben is járnak a gondolataik, amelyeket persze azonnal szeretnének megosztani, ezért gyakran közbevágnak.

6. szokás: Nem baj, ha nem szeretnek

Sokan félnek a visszautasítástól. Attól rettegnek, mások nem fogadják el, nem szeretik eléggé őket. Az intelligens emberek pontosan tudják, a visszautasítás az esetek többségében nem az ő hibájuk. Nem is tekintik annak, elfogadják, hogy a másik így döntött, és azt nem veszik magukra. Nem pazarolnak olyan kapcsolatokra energiát és időt, amelyben nem tisztelik, nem értékelik őket. Az a legfontosabb hát, hogy önmagad szeresd, így leszel teljes. Ekkor már az sem számít, mit éreznek, mit gondolnak mások.

Szokások, amelyeket érdemes ellesni a sikeres emberektől
Szokások, amelyeket érdemes ellesni a sikeres emberektől

(via Truth Inside of You)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top