Horoszkóp

Ezért zengesd minél többször az OM-mantrát

Az OM-mantrát nem csak a jóga órákon érdemes zengetni. Rezgése a szervezetedre, a csakrák működésére is rendkívül pozitívan hat. Milyen további előnyei vannak, ha rendszeresen gyakorlod ezt a rendkívül egyszerű mantrát? Íme, a legfontosabb tudnivalók.

A mantrát zengetheted néhányszor magad is, de meditáció közben zenelejátszóról is hallgathatod. Nem véletlen az sem, hogy a jógaórák az OM-mantrával kezdődnek és zárulnak. Bizonyítottan számos jótékony hatást gyakorol a szervezetre, így a csakrák működésére is.

Az OM egyébként a hindu vallás titkos szimbóluma. Már maga a szó is óriási erővel rendelkezik. Az Univerzum vibrálását, energiáját érezheted, amikor zengeted. Az OM rendszeres kántálásával meggyógyíthatod a tested. Bármilyen hihetetlennek is tűnik, de a mérgek hatékonyabban távoznak a szervezetből, miközben erősödik az immunrendszer, beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai.

Az OM tisztítja az aurát, javítja a koronacsakra és a harmadik szem csakra működését. Egészen elképesztő a hatása például akkor, ha depresszióban, migrénben vagy az idegrendszer működésével összefüggő betegségben szenvedsz. Gyógyítólag hat a magas vérnyomásra, a szívproblémákra, de megnyugtatja az elme mellett az egész testet és a lelket is.

Kiegyensúlyozza az emésztőrendszer működését, és segít megszabadítani az olyan negatív gondolatoktól és érzésektől, mint a düh, a harag vagy a csalódottság. Érdemes hát napi néhány percet az OM gyakorlására, zengetésére fordítanod, hogy életed gyökeresen változzon meg.

Ülj kényelmes, keresztezett lábú ülésben, tedd két kezed tenyereddel fölfelé fordítva a térdeidre. Hunyd be a szemed. Végy mély lélegzetet, és amíg a levegőt kifújod, közben hangosan zengesd az OM-mantrát. Ismételd meg néhányszor, majd folytasd a napi feladataidat. És várd a csodát, ami megtörténik veled.

Ezért érdemes minél többször gyakorolni az OM-mantrát
Ezért érdemes minél többször gyakorolni az OM-mantrát

(via AstroSpeak)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top