Horoszkóp

Ez a 2 férfi a balesetét követően bámulatos képességet szerzett

Balesetét követően ez a két férfi egészen elképesztő képességre tett szert. Soha azt megelőzően nem tanultak hasonlót sem, és fogalmuk sem volt róla, hogy a szupertehetség bennünk rejtőzött volna. Azt gondolhatnád, ilyen nem létezik. Pedig bámulatos példájuk bizonyítja, hogy nagyon is.

Villámcsapás hozta felszínre a zongoratehetséget

Az amerikai Toni Cicoria korábban ortopéd sebészként dolgozott. Egyik nap az édesanyjával beszélgetett mobilon, amikor váratlanul villám csapott a készülékbe. A férfi gyakorlatilag meghalt, mielőtt visszahozták őt az életbe. A balesetet követően kórházban kezelték. Miután hazaengedték, lomhának, nehézkesnek érezte magát, és a memóriája sem úgy működött, mint korábban. Az orvosok szerint a tüneteit a villámcsapás okozta, nem tudnak azzal mit kezdeni.

A férfi mást nem tudott tenni, zongoradarabokat hallgatott. Korábban sosem érdekelte a komolyzene, de a balesetet követően egészen felcsigázta őt a műfaj. Aztán egy hirtelen jött ötlettől vezérelve vett magának egy pianínót, pedig fogalma sem volt, hogy kell rajta játszani. Sosem tanult zenét, sosem tanult zongorázni. Aztán leült a pianínó elé, és tökéletesen eljátszotta a fejében hallott dallamot. Toni, a villámcsapás óta mesterien zongorázik, az orvosok pedig értetlenül csóválják a fejüket, hogy történhetett mindez.

Első saját szerzeményének, stílusosan a Villám szonáta címet adta. Bámulatos, ugye?

A forróságnak köszönheti a művészi tehetséget

Az olasz származású Franco Magnani a hatvanas években telepedett le San Franciscóban. Vélhetően a hőségtől a férfi egy nap gutaütést kapott. A felépülését követően egészen pontos részletekre emlékezett a gyermekkorából, amelyek 30 évvel korábban történtek. Szinte festményekként látta fejében a csodás emlékeket.

Visszament Olaszországba, és szakácsként vállalt munkát. Amerikában asztalosként dolgozott, de festőecsetet soha korábban nem vett a kezébe. Ennek ellenére úgy döntött, festéket, vásznat és ecseteket vásárol, és lesz, ami lesz, megfesti a fejében látott képeket. Franco szinte fotografikus pontossággal vetette vászonra emlékeit. A orvosok úgy vélték, a meleg valamit belobbanthatott az agyában, ezért törtek fel ennyire élénken a gyermekkori emlékek. Az újonnan felfedezett művészi tehetségre ugyanakkor semmilyen magyarázatot nem tudtak adni. 

A hőgutának köszönheti Franco Magnini újonnan felfedezett tehetségét
Franco Magnani a hőgutának köszönheti újonnan felfedezett tehetségét

(via Life Coach Code) 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top