Horoszkóp

Ezt a 4 szót felejtsd el, ha boldog akarsz lenni

Van négy olyan szó, amit sosem kéne használnod. Ezek a szavak ugyanis csak lehúznak, így egyre távolabb kerülsz a célodtól. Hogy melyik az a négy szó, amit felejts el a boldogságod, a jobb életed reményében, cikkünkben részletezünk. Azt is megtudhatod, miért ne használd többé őket.

1. szó, amit ne használj többé: bocsánat

Természetesen azzal semmi probléma, ha elnézést kérsz valamiért, amit nem kellett volna megtenned vagy mondanod. Amikor megbántasz valakit, a legjobbat valóban azzal teszed, ha felismered a hibádat, és bocsánatot kérsz az illetőtől. Ugyanakkor számtalan egyéb helyzetben is használhatod, teljesen fölöslegesen a bocsánat szót. Például nem kell azért bocsánatot kérned, mert szívességet szeretnél valakitől. Az elnézést, megtenne (vagy megtennél) egy szívességet helyett bőven elegendő azt mondanod: kérlek, tégy meg nekem valamit. Hogy sokkal jobban fogod érezni magad, az nem kétséges. A szavaknak ugyanis óriási erejük van, ezért sem mindegy, hogyan kommunikálsz, hogyan fejezed ki önmagad.

2. szó, amit érdemes elfelejteni: kéne

A bocsánat mellett, a kéne a másik szó, amit nagyon sokan használnak. Például, meg kéne tennem valamit, le kéne fogynom, jobban kéne figyelned az egészségedre, és a sort folytathatnánk a végtelenségig. Valójában olyan dologról beszélsz, amit csak feltételezel, és nyilvánvalóan nem teszed meg. A másnak szóló kéne pedig ítélkező kifejezés is lehet. Nem szólítod fel, de ha nem teszi meg, amit javasolsz (?), akkor annak következményei lesznek. A kéne helyett érdemesebb mindig kijelentő módban fogalmazni. Megteszem azt a valamit, vagy fogyókúrába kezdek, esetleg ügyelj jobban az egészségedre, a te érdeked.

3. szó, amit kerülj ezentúl: megpróbálom

Amikor megpróbálsz valamit, nem adsz a cselekvésbe kellő energiát. Így pedig aligha jutsz előrébb. Valójában nem is hiszed el, hogy sikerülhet. Teszel ugyan egy próbát, de semmit sem vársz tőle, inkább csak bizonyítod magadnak, hogy ez neked nem megy. Márpedig, ha el szeretnéd érni, meg akarod valósítani a céljaidat, akkor azért tenned kell, hinned kell benne, hogy sikerül. Amikor valóban hiszel a sikeredben, sokkal könnyebben eléred a célod. Még az is előfordulhat, az erős hited valósítja meg az álmodat. A megpróbálom helyett fogalmazz így: megcsinálom. Ugye mennyivel erősebb? És mennyivel könnyebb érzés?

A 4. szó, amit felejts el mielőbb: rossz

Ezt a szót számtalan helyzetben használhatod az életed során. Rossz az életed, rossz volt az ebéd, rosszul érzed magad, mert mások vékonyabbak nálad. Ez a szó is nagyon lehúz. Gondolj csak bele, ha azt mondod vagy úgy érzed, rossz a párkapcsolatom, az fájó érzésekkel tölt el. Előre sem visz, a kapcsolatod sem lesz jobb. A spirituális gondolkodás értelmében a nehézségekből tanulhatsz. Ha épp valami nem az igazi, akkor abban egyrészt érdemes észrevenned a jót – például, neked legalább van párkapcsolatod sokakkal ellentétben –, másrészt ismerd fel, mit kell változtatnod, elsősorban magadon, hogy boldog lehess. A rossz helyett inkább a most hullámvölgy van a párkapcsolatomban, de lesz még jobb megfogalmazás visz előre. Ha pedig tényleg annyira rossz, akkor lépj ki belőle, és keress jobbat. Mindenképpen változtass.

Amint megváltoztatod hozzáállásodat az élethez, önmagadhoz, az érzéseid is változnak. Könnyebb, boldogabb, elégedettebb leszel. Mindez nem megy egyik napról a másikra, de kellő gyakorlással és akarattal megvalósíthatod. Kezdd azzal, hogy ezt a négy szót nem használod többé.

Ezt a 4 szót ne használd többé a boldogságod érdekében
Ezt a 4 szót ne használd többé a boldogságod érdekében

(via Forever Conscious)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top