Horoszkóp

Csak kevesen látják a képen a lovat. Te köztük vagy?

Ezen a kicsit elmosódott rajzon egy békát láthatsz, amint a nádas közepén ül. Lehet, szúnyogra vár, de az is lehet, napozik. A lényeg mégsem a varangy, hanem a ló, amit a rajz készítője rejtett el. A másik állatot csak kevesen veszik észre. Te köztük vagy? Látod hová bújt?

Hogy mit észlelsz a világból, a környezetedből, nagyon sok mindentől függhet. A neveltetésed, az iskoláid, a sajátos nézeteid, de a személyiséged is beleszólhatnak abba, mit és hogyan veszel észre.

Ezen a kicsit elmosódott rajzon egy nádasban gubbasztó békát láthatsz. A kép közepén ül, meredten néz előre, bármikor úgy dönthet, beugrik a vízbe. Ugye, semmi különöst nem látsz rajta? Nézd meg akkor alaposabban a rajzot. Ha elég figyelmes vagy, megláthatod a lovat. Nos, hol rejtőzik, megtalálod?

A képen egy békát láthatsz, amint ül a nádasban
A képen egy békát láthatsz, amint ül a nádasban

Nincs meg? Ne baj, ne add fel. Lehet, csupán nézőpontot kéne váltanod. Billentsd jobbra a fejed és így nézd tovább a képet. Már látod? Még a sörényét is megrajzolták. 

A rajon egy ló is felbukkan
Ha alaposan megfigyeled, a rajzon egy ló is felbukkan

Eláruljuk, alaposan befolyásoltunk azzal, hogy megmondtuk mit kell látnod a rajzon: egy békát a nádasban üldögélve. Így agyad a békát keresi és látja meg. A ló pedig rejtve marad a szemed előtt. Ha a lovat részleteztük volna, akkor agyad a békát keresi hosszasan a képen.

Ugye, mennyire igaz, nem minden látszik, nem minden látható, ami pedig nyilvánvalóan ott lebeg előtted. Szóval, légy körültekintő, ha szükséges, fordítsd el a fejed, és láss egy másik nézőpontból is. 

(via evome)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top