Horoszkóp

8 dolog, amivel csak az időt fecsérled

Számtalan olyan dolgot tehetsz, amivel valójában csak az időt fecsérled. Amelyeket ugyanakkor, ha megváltoztatsz, az életed is óriásit változik. Lehet, gyakran érzed úgy, hogy semmire sincs időd. Könnyen előfordulhat, éppen azért, mert a szabadidődben te is ezt a nyolc dolgot teszed. Próbáld ki csupán egyetlen napra, hogy nem csinálod ezeket, meglátod időmilliomossá válsz.

Több olyan szokásod is lehet, amivel valójában elpocsékolod az időt, hogy valami igazán hasznosat és számodra fontosat tégy. Próbáld ki, változtass akár már ma, és meglátod, olyan sok időd lesz, hogy először azt sem tudod, mire használd a hirtelen rád szakadt szabadidőt.

Ezzel a 8 dologgal csak fecsérled az időt

  1. tévé bámulásával rengeteg időt tölthetsz fölöslegesen. Csak ülsz a fotelben vagy a kanapén, és nézed a sorozatokat. Nem könnyű lemondani a megszokásról, ez igaz, de ha csak egyetlen órával ülsz kevesebbet a tévé előtt, máris időd jut például a mozgásra.
  2. Luxus együtt tölteni az időt olyasvalakivel, aki már hosszabb ideje untat, vagy aki mellett magányosan érzed magad. Mire vársz még? Miért nem változtatsz? Újabb és izgalmasabb párkapcsolat várna rád.
  3. Teljesen fölösleges időtöltés azon fáradoznod, hogy megoldd mások problémáit. Azok az ő feladataik, nekik kell velük megbirkózniuk. Fordítsd az időt inkább magadra, meglátod, sokkal boldogabb leszel.
  4. Fárasztó lehet mindig azon dolgozni, hogy te légy a viták, párbeszédek győztese. Mire jó ez? És minek terheled magad mindezzel?
  5. Olyan dolgokat tenni, amit mások várnak tőled, pedig te kifejezetten gyűlölöd, teljesen fölösleges dolog. Miért nem mondod meg a párodnak, a szüleidnek, a gyerekednek, a barátoknak, elég volt, nem akarsz tovább megfelelni nekik. Csak magadnak kell megfelelned, hidd el, másoknak úgysem tudsz.
  6. Órákon át játszani a számítógépen vagy a közösségi oldalakon posztolgatni, böngészni nemcsak a szemed rongálja, de a valódi társasági élettől is elrabolja az idődet.
  7. Rengeteg időt nyerhetsz ezentúl, ha nem generálsz álproblémákat. E helyett inkább a valódi gondok megoldásával érdemes foglalkoznod.
  8. Nagyon sok időt és csalódást spórolhatsz magadnak, ha nem foglalkozol ezentúl olyan emberekkel, akik nem kíváncsiak rád. A szeretetet inkább őrizd meg azoknak, akik valóban megérdemlik.
Ezekkel a dolgokkal az időt fecsérled
Ezekkel a dolgokkal az időt fecsérled

(via Quora)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top