Horoszkóp

Igazából szerelem – júliusi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek az adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Júliusi szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj júliusban szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják júliusban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Húzd meg, ereszd meg
Ami a megoldást hozza: Önszeretet
Ami megszületik: Gyönyörködés

Igazából szerelem – júliusi szerelmi előrejelzés

1. lap: Húzd meg, ereszd meg                                               

Ha te magad nem is, de egy ismerősöd biztosan keveredett már bele egy se veled, se nélküled kapcsolatba, amelyet az a húzd meg, ereszd meg játszma tart fenn, amit a kártyán is láthatsz. Ilyenkor hol magunkhoz hívjuk, hol eltaszítjuk a partnerünket. Kívülről nézve ez gyakran tűnik kegyetlen bánásmódnak, és magunkban talán feltesszük a kérdést: miért történik ez? Miért nem tudja már elhatározni magát? Mikor dönti el, mit szeretne valójában? Olyan, mintha mindez szándékos lenne, és csak azért történne, hogy az egyik ember kihasználja a másikat.

Pedig – ahogy a bántó viselkedés általában – ez sem tudatos cselekvés. Több oka is lehet annak, ha valaki nem tudja eldönteni, melyik irányba szeretne elindulni. Ha észleli is, hogy a működése fájdalmat okoz a partnerének, régi sebzettségei meggyógyítása nélkül nem tud rajta változtatni.

Gyakori a húzd meg, ereszd meg viselkedés például olyan helyzetekben, ahol az, aki bizonytalan, még valaki máshoz tartozónak érzi magát – talán anélkül, hogy tudna róla.

  • Ha egy korábbi párkapcsolatunk még lezáratlan, akkor érezhetjük úgy, hogy egy új kapcsolattal “megcsaljuk” előző partnerünket. Hiába teltek el esetleg már évek a szakítás vagy válás óta, ha a belső munkát nem végeztük el, akkor megtörténhet, hogy az elengedés még nem teljes.
  • Az éveink számát illetően lehet, hogy már felnőttek vagyunk, de előfordul, hogy még nem váltunk azzá, és a szüleinkről való leválás befejezetlen. Ilyenkor mélyen belül attól félünk, hogy egy párkapcsolat kialakulásával “megbántjuk” őket, vagy egy számukra nem megfelelő partnert választunk.
  • Arra is láttam már példát, hogy valamilyen módon igyekszünk közösséget vállalni a családunkban esetleg mintaként megtapasztalt boldogtalansággal. Így, amikor feltűnik a színen egy lehetséges partner, akivel boldognak érezzük magunkat, akkor egy idő után azért nem engedjük közel magunkhoz, mert az azzal a “veszéllyel” jár, hogy a családban fekete báránnyá válunk.

Júliusban ezért arra lesz lehetőséged, hogy megvizsgáld, a te életedben hol zajlik húzd meg, ereszd meg játszma. Ha esetleg egy olyan kapcsolatban vagy, ahol a partnered részéről ezt tapasztalod, tudatosítsd, hogy minden, ami egy kapcsolatban történik, mindkettőtökről szól.

Ám az is lehet, hogy nem a párkapcsolatodban, hanem életed egy másik területén figyelhető meg ez a minta. Természetesen ebben az esetben is érdemes utánajárni, vajon milyen rejtett előnyöd származik az adott helyzetből.

2. lap: Önszeretet

Ez a fogalom nagyon sokszor előkerül, és gyakran meg is kapom a kérdést: Miért nem szeretjük magunkat eléggé? Miért szükséges ezen folyamatosan “dolgozni”? És mikor érünk már oda – mikor lesz teljes önmagunk szeretete?

Meggyőződésem, hogy önmagunk szeretetét nem felépíteni szükséges, hanem pusztán letakarítani róla mindazt, ami elfedi. A szeretet képessége az, amivel együtt születünk; ez az, ami mindannyiunk sajátja. Amikor pedig felfedezed, hogy az életed nem feltétlenül boldog, és a kérdéseiddel elmész egy terapeutához vagy egy coachhoz, vagy családállításra, vagy önismereti csoportba, akkor nem véletlenül kezdenek el szinte azonnal a gyerekkorodról – sőt, a pocaklakóként töltött időszakról is – kérdezősködni. Itt érnek ugyanis azok az élmények, amelyekre aztán a többi is épül.

Már a pocakban, illetve a születésed után – sajnos – nagyon hamar történik néhány olyan esemény, amely félelmet szül benned, és ekkor kezded el elveszteni a hitet abban, hogy szerethető vagy. Ebben nincs semmi szándékosság – mindenki a tőle telhető legjobbat és legtöbbet teszi az érdekedben, és a körülötted lévők jót akarnak neked. Mégis minden szülő – akaratán kívül – előbb vagy utóbb eléri, hogy a gyermeke kibillenjen a szeretet természetes állapotából.

Ezeket hívjuk traumáknak, amelyek mentén kialakul a személyiséged. Minél inkább abban hiszel, hogy szerethető vagy, annál könnyebb és boldogabb lesz az életed. Minél inkább abban hiszel, hogy nem vagy szerethető, és nem érdemled meg a boldogságot, annál küzdelmesebbnek éled meg az éveket.

Felnőttként már nem érdemes arra várnod, hogy a szüleidtől vagy a tágabb környezetedtől beszerezd azt a szeretetmennyiséget, amely annak idején hiányzott. Arra van szükség, hogy ezen a téren is teljes felelősséget vállalj az életedért, és megadd magadnak mindazt, amiből azt érzed, hogy szeretve vagy.

Ha ezt megteszed, akkor könnyűvé válik a húzd meg, ereszd meg mintáját is elengedned. Hiszen, ha szereted magad, akkor bátran beleveted magad minden olyan helyzetbe, amelyben boldogságot élhetsz át.

3. lap: Gyönyörködés

Önmagad megszeretésének a legegyszerűbb útja az, ha a figyelmedet áthelyezed arról, ami nem tetszik magadban arra, ami tetszik. Arra, ami szeretnivaló, amiben gyönyörködni lehet. Minél inkább képes vagy gyönyörködni mindabban, ami körülvesz, annál könnyebbé és boldogabbá válik az életed.

– De hát körülöttem nincs semmi, amiben gyönyörködni lehetne! – ez a válasz gyakori, amikor egyéni konzultációban valami hasonlót javaslok.

A helyzet azonban az, hogy minden egyes napon számtalan apróbb és nagyobb dolog történik velünk, ami bizony a csodálatunkat válthatja ki. Minden azon múlik, hogy hová helyezzük a figyelmünket. Ha arra figyelsz, hogy az életedben, a világban vagy a többi emberben mi az, ami bosszantó vagy félelmet keltő, akkor az ilyen megtapasztalások fognak sokasodni. Ha pedig tudatosan arra fordítod a figyelmedet, ami örömteljes és gyönyörű, akkor ebből lesz egyre több.

Nemrég egy társaságban csodálatos példát láttam erre. Azok beszélgetését figyeltem, akik velem szemben ültek. Jól ismerem mindkettőjüket, így könnyű volt észrevenni a párhuzamokat. Ugyanarról a témáról volt szó, mégis, az egyikük a lehetőségekről mesélt ragyogó arccal, a másikuk a nehézségeket boncolgatta borús tekintettel. Én pedig tisztán láttam, hogy az, aki a lehetőségekre és a csodálatos dolgokra figyel, ennek hatására örömteli, teljes életet él, annak pedig, aki az akadályokat sorolja, küzdelmesen telnek a napjai.

Ezért aztán arra kérlek, júliusban fordítsd a figyelmedet mindarra, amiben gyönyörködni lehet. Ebben a hónapban ez könnyű, hiszen tobzódunk a színekben, ízekben, illatokban. Használd ezt ki, és váljon szokásoddá, hogy megfigyeled és akár szavakban is kifejezed, vagy lefotózod magadnak mindazt, ami egy-egy napodban örömre ad okot.

Minél több ilyet gyűjtesz, annál könnyebb lesz egy idő után önmagadra is ezzel a szemmel tekinteni. Ez a folyamat vezet el ahhoz, hogy magadban is egyre inkább arra figyelj, ami csodálatos, gyönyörű és szeretetre méltó.

Szeretetben tobzódó, gyönyörködtető júliust kívánok neked!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Párkapcsolati Gyorsszervíz:

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top