Horoszkóp

Így diétázik a lélek!

A lélek diétája mindössze hét lépésből áll, de az életet alapjaiban írja át...

A lelki higiénia létrehozásának és fenntartásának fontossága nem új dolog. Mind tudjuk, hogy fizikai valónkra éppúgy hatnak gondolataink, ahogy hatnak szellemi valónkra is. Éppen ezért olyan fontos a pozitív életvitel kialakítása. A mentális diéta, melyet meg szeretnék osztani veled, ehhez segít hozzá. Talán a módszer nem lesz új keletű. Valószínűleg egyszer vagy kétszer már képes voltál önmagadban és körülötted békét és boldogságot teremteni. Most itt a lehetőség, hogy az eleve benned lévő tudást újra kezd alkalmazni és kamatoztatni az életedben. Csupán hét lépés, melyet meg kell tenned önmagadért. Adj esélyt magadnak, próbáld ki először csak egy hétig, majd egy hónapig, hogy ezek szerint a lépések szerint éled mindennapjaidat.

Pozitív gondolkodás. Mindent mi teremtünk meg magunknak a gondolataink által. Éppen ezért fontos, hogy csak pozitív gondolatokat fogalmazzunk meg, és ha az élet egy-egy negatív tapasztalattal szolgál, próbáljuk azt egy jó nagy adag humorral kezelni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy minden, de tényleg minden fejben dől el! Ismered a mondást: Vigyázz, mit kívánsz, mert valóra válik.Így diétázik a lélek!

Pozitív érzés. Elfogadni önmagunkat és másokat úgy, ahogy vagyunk és vannak. Ez a legfőbb kitétel. Nem ítélkezni, csak tenni a dolgunkat, és bízni benne, hogy minden úgy történik, ahogy lennie kell. Semmi sem történik ok nélkül (jó és rossz dolgok egyaránt), a tapasztalatok által fejlődik szellemünk, hát fogadjunk mindent nyitott szívvel és elmével.

Pozitív hit. Meg kell tanulnunk meghallani és elhinni azt, hogy az élet mindig a lehető legjobb esélyeket kínálja fel nekünk. Ehhez azonban el kell engedünk előítéleteink java részét. Csak így és ezáltal történhet meg az, aminek meg kell történnie. Meg kell tanulnunk megbocsátani önmagunknak és másoknak, és el kell engednünk minden elvárásunkat is. Ha átadjuk a gyeplőt az Életnek, akkor nekünk nincs más dolgunk, csak hinni, hogy minden a lehető legjobban alakul.

Pozitív beszéd. Helyes és kifejező, mégis tömör és érthető kommunikáció elsajátítása. Emellett a hallgatás megtanulása és a kéretlen tanácsosztogatás elkerülése, melyben a beszéd mint pozitív megnyilvánulás eszközként használatos a mindennapokban. Ne fukarkodjunk a bátorító szavakkal, és törekedjünk az egyszerű, érthető fogalmazásra.

Pozitív cselekvés. Felelősségteljes, körültekintő, szeretetteljes, segítőkész magatartás és tett önmagunkkal és mindenki mással szemben. Sose feledd: amit adsz, azt is kapod vissza. Fontos tiszteletben tartani mind a saját szabadság iránti vágyunkat, mind másokét, és meg kell engedünk magunknak és mindenki másnak is az érzelmek szabad kifejezését.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top