Horoszkóp

10 kulcs a spirituális gyermekneveléshez

A spirituális gyermeknevelés legfőbb célja, hogy kisfiad vagy kislányod lelkileg erőssé váljon az élete során. 10 kulcsot adunk a módszerhez. Érdemes kipróbálni, megfogadni a javaslatokat a boldog gyermekkor és felnőtt lét elérése érdekében.

Szinte mindenki életében történik néhány olyan misztikus és egész életre szóló találkozás, amikor azt sem tudjuk, honnan érkezett az az ismeretlen. Mégis rendkívül mély nyomot hagy bennünk. Egészen biztosan ilyen különleges találkozás az is, amikor gyermeked születik.

Boldog vagy, hogy veled lehet. Közben valószínűleg föl sem merül benned, ő is egy önálló lélek, aki átmenetileg a segítségedre szorul, hogy később a saját életét élhesse. A tanult szabályaid és elvárásaid szeretnéd őt nevelni. Hogy lelkileg erős és egészséges gyermeket, majd felnőttet nevelhess, ismerd meg a spirituális gyermeknevelés 10 kulcsát!

Az 1. kulcs

szerint lényeges, hogy ne tekintsd gyermekedet a saját tulajdonodnak. E helyett inkább úgy nézz rá, mint egy szeretett, szívesen látott vendégre, aki átmetileg tölti veled az időt. Ne korlátozd és szabályozd, inkább arra figyelj, mire is lenne valójában szüksége.

A 2. kulcs

szerint adj gyermekednek elegendő szabadságot és mozgásteret, így önmaga ismerheti meg az őt körülvevő világot. A veszélyektől persze a lehetőségekhez mérten óvd meg.

A 3. kulcs

szerint engedd meg neki, hogy legyőzze a kíváncsiságát, hogy minél több és több új élménnyel gazdagodjon, minél több dolgot ismerhessen meg önállóan.

A 4. kulcs

szerint ne tanítsd olyasmire, amiről nem rendelkezel kellő információval. Majd megtanulja ezeket később valaki mástól.

Az 5. kulcs

szerint ugyanakkor azt mindenképpen tanítsd meg neki, az, hogy valaki valamiről bizonyos dolgokat állít, még csöppet sem biztos, hogy igaz is.

A 6. kulcs

szerint engedd meg gyermekednek, hogy mindaddig kételkedjen bármilyen dologban is, amíg arról nem szerzett személyes tapasztalatot.

A 7. kulcs

szerint segítsd abban, hogy szabad és önálló maradhasson, és érdeklődéssel fogadja be az újdonságokat.

10 kulcs a boldog és lelkileg erős gyerekek neveléséhez
10 kulcs a boldog és lelkileg erős gyerekek neveléséhez

A 8. kulcs

szerint oszd meg vele spirituális tapasztalataidat, élményeidet – legalábbis, amikor elég érett lesz hozzá. 

A 9. kulcs

szerint olyan környezetet alakíts ki gyermekednek, amely örömteli és élvezetes lehetőségeket nyújt számára, és amelyben a lehető legboldogabb lehet.

A 10. kulcs

szerint a saját pozitív példádon keresztül mutats meg neki a tudatosságot, a tudatos életet.

(via F.M.Wanderer)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top