Horoszkóp

Ez a különbség az ego és a lélek között

Te tudod, mi a különbség ego és lélek között? Sokan azt gondolják, a két fogalom egy és ugyanaz. Ők azok, akik tévednek. Hogy miben különbözik ego és lélek? Hogyan tudod, épp melyik szólal meg benned? Íme a részletek.

Az ego folyamatosan magyaráz

Az ego mond ítéletet az életkörülményeidről, kitalálja, mi a legjobb neked, vagy mi az, ami igazán boldoggá tesz. Folyamatosan, szüntelenül kattog a fejedben. Egy beragadt gombhoz hasonlítható, ami szüntelenül mondja és mondja a fejedben az “okosságokat”. És nem tudod leállítani a gondolathullámokat. Az ego akadályozza valójában az életedet, a spirituális felébredést pedig szinte lehetetlenné teszi.

Ha képes vagy leállítani az ego monológjait a fejedben, valójában akkor “ébredsz” fel, mert ekkor átveszed a gondolataid feletti irányítást. Felszabadultnak és tisztának érzed magad. Innentől egészen másképpen tekintesz az életedre, mélyebben látod az összefüggéseket, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lehetsz. Már a lelkedre hallgatsz, nem az egót követed.

A lélek meg szeretné mutatni, ki is vagy valójában

Lelkeden keresztül egy magasabb bölcsesség, egy belső hang szólal meg benned. Intuíciónak, megérzésnek is nevezheted a lélek üzeneteit. Olyan észlelés, amely az érzékszerveiden kívül esik. Nem látod, nem szagolhatod meg, nem érintheted meg, egyszerűen belülről érzed vagy belülről hallod. A legtöbbször ugyanakkor figyelmen kívül hagyod ezeket a váratlanul érkező hangokat, érzéseket.

A logikus elme meggyőzni akar, a lélek sugallatokat küld. A logikus elme nagyon könnyen felülírja a lélek üzeneteit. A tudatosság jele, amikor a megérzéseidre hallgatsz, amikor már nem bírálod felül a megérzéseket. A lélek egy olyan térkép, amely a megfelelő útra irányít. Isteni kegyelmet, összhangot hoz az életedbe. A lélek üzenetein át lépsz a sorsod útjára is. A lélek nemcsak megérzésekkel, álmokon keresztül is üzenhet. Figyelj rá tudatosan.

Egészen másként szólal meg benend az ego és másként a lélek
Egészen másként szólal meg benend az ego és másként a lélek

(via FE)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top